ΔΙΑΦΟΡΑ

Ελένη Τοπαλούδη: Σοκάρουν οι λεπτομέρειες από τα βασανιστήρια που υπέστη – «Έγινε μακελειό»

 

«Η κοπέλα πιέστηκε να κάνει σεξ και με τους δυο, αντιστάθηκε και τη σακατέψανε»

Ο πνιγμός ήταν η αιτία θανάτου της Ελένης Τοπαλούδη σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Παναγιώτη Κοτρέτσο, ο οποίος διενήργησε τη νεκροψία -νεκροτομή στη σορό της κοπέλας. Καταθέτοντας ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας όπου συνεχίζεται η δίκη για το βιασμό και τη δολοφονία της άτυχης φοιτήτριας τον Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο, εξήγησε πως: «Τα τραύματα της κεφαλής, θα μπορούσαν να είναι δυνητικά θανατηφόρα. Δεν πρόλαβαν όμως, μεσολάβησε ο πνιγμός. Επίσης αυτά τα τραύματα της κεφαλής τα εντοπίζουμε όταν υπάρχει μειωμένη δυνατότητα αντίδρασης. Είναι πιθανό το άτομο να βρίσκονταν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση. Τα χτυπήματα στο κεφάλι θα μπορούσαν από μόνα τους να επιφέρουν θάνατο. Ο θάνατος επήλθε όμως αργότερα».

Πρόεδρος: Αν πήγαινε νοσοκομείο;

Μάρτυρας: Θα έμπαινε σε ΜΕΘ χωρίς να ξέρουμε αν θα ζούσε».

Όπως δε, σημείωσε ο μάρτυρας αναφερόμενος τόσο στην πολλαπλότητα αλλά και την σκληρότητα των χτυπημάτων: «Η συγκεκριμένη περίπτωση δείχνει μια ακραία μη ανθρώπινη συμπεριφορά. Όλα τα ευρήματα, κυρίως η πολλαπλότητα των χτυπημάτων δείχνει βασανισμό… Όλα αυτά μάλλον έγινε από δυο άτομα. Μια μπουνιά, ένας στραγγαλισμός μπορεί να γίνει και από έναν αλλά έχεις τη μεγάλη εικόνα. Αυτή την πολλαπλότητα που αυξάνει τη πιθανότητα να εμπλέκονται περισσότεροι από ένας.

Πρόεδρος: Η παρουσία τόσου αίματος σε όλους τους χώρους, στο μπάνιο, στο δωμάτιο τι μας λέει;

Μάρτυρας: Χαρακτηριστικό των κακώσεων της κεφαλής είναι η μεγάλη απώλεια αίματος. Το ότι τα αίματα βρίσκονταν σε διαφόρους χώρους δείχνει ότι πρόκειται για κάτι με διάρκεια μεγαλύτερη από αυτό που λέμε μια στιγμή…».

Ελένη Τοπαλούδη μακελειό

«Έγινε μακελειό…»

Ο λιμενικός Θωμάς Ζώβας, ο οποίος έκανε τις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών και την ταυτοποίηση του θύματος, ήταν ο επόμενος που ανέβηκε στο βήμα του μάρτυρα. «Πήγαμε στο τόπο του εγκλήματος. Μόνο κάποιος που ήξερε καλά την περιοχή θα μπορούσε να γνωρίζει τη συγκεκριμένη περιοχή, η οποία είναι φοβερά δύσβατη. Από τις κάμερες φαινόταν να περνούν εκείνη τη μέρα μόνο δυο αυτοκίνητα. Ένα τέτοιο αυτοκίνητο φαινόταν και στο βίντεο κάτω από το σπίτι της Ελένης, και εκεί άρχισε να ξετυλίγεται η υπόθεση…

Αρχικά εντοπίσαμε τον Αλέξανδρο (σ.σ. εννοεί τον κατηγορούμενο αλβανικής καταγωγής)… Πήγαμε στο σπίτι του Μανώλη (ο Ροδίτης κατηγορούμενος). Εκείνος δεν ήταν εκεί, μας είπαν ότι είναι στο ξυλουργείο του πατέρα του. Πήγα στο ξυλουργείο, εκεί ήταν μόνο ο πατέρας, ο οποίος δεν συνεργαζόταν καθόλου και έτσι τον προσήγαγα. Η μητέρα στην αρχή μας μιλούσε αλλά μετά διέκοψε την επικοινωνία. Στην πορεία πιέστηκε ο πατέρας και έτσι φτάσαμε στο Μανώλη. Πάντως δεν ήταν καθόλου συνεργάσιμοι…

Ο Αλέξανδρος μας είπε ότι εκείνος ήρθε πρώτα σε συνουσία, μετά πήγε ο Μανώλης, με την Ελένη να αρνείται και μετά της επιτέθηκαν. Μας είπε ότι τη χτύπησαν και οι δυο, γιατί τους είπε ότι θα πάει στην Αστυνομία, ότι την κρατούσε ο ένας και ο άλλος τη χτυπούσε. Από τα ευρήματα φαινόταν ότι η κοπέλα έχει χτυπηθεί πολύ άσχημα…Ο Αλέξανδρος είπε ότι τα χτυπήματα με το σίδερο τα έκανε ο Μανώλης. Είπε ότι μετά αποφάσισαν να την τελειώσουν. Πήραν και το μαχαίρι για να τη μαχαιρώσουν αλλά στράβωσε γιατί ήταν χοντρόπετση, έτσι μου είπε ακριβώς. Πήγαμε στο σημείο με τον Αλέξανδρο, αν και αυτός δεν ήξερε καλά τη διαδρομή και μετά από κόπο βρήκαμε το γκρεμό που την έριξαν. Μου είπε ότι την πέταξαν μαζί και μετά επέστρεψαν να καθαρίσουν το σπίτι. Εκεί βρήκαμε ένα πλαστικό κομμένο κουβά που είχαν πετάξει τα ρούχα της κοπέλας αλλά κάποια αντικείμενα είχαν μείνει στα βράχια.

Απαντώντας σε ερωτήσεις της υπεράσπισης, ο κ. Ζιώβας είπε πως κατά την εκτίμησή του η άτυχη φοιτήτρια «χτυπήθηκε κινούμενη». «Σας μιλάω για δύσκολες καταστάσεις, βασανιστήριο. Ο στηθόδεσμος δεν βγήκε από το σώμα της, γιατί δεν υπήρχε η συναίνεση της κοπέλας. Τα ρούχα της ήταν σχισμένα δεν ήταν διπλωμένα σε μια άκρη. Είναι φως φανάρι, το τι έγινε. Η κοπέλα πιέστηκε να κάνει σεξ και με τους δυο, αντιστάθηκε και τη σακατέψανε».

Κληθείς να περιγράψει τα όσα είδε από την κάμερα που βρίσκονταν έξω από το σπίτι της φοιτήτριας και τη συνάντησή της, το μοιραίο βράδυ, με τον Αλβανό κατηγορούμενο, είπε:« Η κάμερα δείχνει την κοπέλα μαζεμένη δεν έχει συμπεριφορά που να δείχνει ότι ήταν ζευγάρι. Ήταν πρόχειρα ντυμένη. Σαν φίλοι έδειχναν που πάνε κάπου».

«Στυγνό έγκλημα»

Η δίκη ξεκίνησε σήμερα χωρίς την παρουσία των γονιών της Ελένης Τοπαλούδη αλλά με παρόντες και τους δύο κατηγορούμενους, τον 26χρονο Ροδίτη και τον 24χρονο αλβανικής καταγωγής. Ο δεύτερος, ο οποίος εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο ακροατήριο, δήλωσε πως: «Ήρθα να σας πω την αλήθεια όπως έγιναν τα γεγονότα. Θα αποδεχθώ τις ευθύνες μου».

Με την έναρξη της διαδικασίας, ο εκ των δικηγόρων της οικογένειας Αλέξης Κούγιας ανέφερε πως το κίνητρο των κατηγορουμένων ήταν να συγκαλύψουν το βιασμό. Η Ελένη Τοπαλούδη αντέδρασε και γι΄ αυτό αποφάσισαν τη φυσική εξόντωσή της. «…Το υλικό της δικογραφίας αποκαλύπτει μια θηριωδία. Το θύμα βασανίστηκε αδιάκοπα και επί αρκετή ώρα. Πρόκειται για ένα στυγνό έγκλημα το οποίο οι κατηγορούμενοι διέπραξαν με τρομακτική σκληρότητα. Ουδέποτε επέδειξαν μεταμέλεια για τις πράξεις τους και η στάση τους μετά το τραγικό συμβάν το επιβεβαιώνει. Να καταδικαστούν» κατέληξε. Η δίκη θα συνεχιστεί στις 28 Μαρτίου.ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ