ΔΙΑΦΟΡΑ

Ελεύθερες μετακινήσεις στις γιορτές: Ποιοι θα μπορούν να πάνε στο χωριό τους το Πάσχα

Δυο προϋποθέσεις.

Όλοι έχουν αντιληφθεί πλέον ότι βρισκόμαστε στη φάση του ανοίγματος της οικονομίας, καθώς παρά τα διαδοχικά αρνητικά ρεκόρ σε κρούσματα και διασωληνωμένους, ο ένας μετά τον άλλο οι κλάδοι ανοίγουν.

Πλέον το μεγάλο ερώτημα είναι τι θα συμβεί το Πάσχα. Θα επιτραπούν οι μετακινήσεις των πολιτών στο χωριό τους ή όχι; Εικόνα από τα προσεχή έδωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Αν ισχύσουν όσα αποκάλυψε ο κ. Εξαδάκτυλος η μετακίνηση θα επιτρέπεται σε όσους πολίτες πληρούν 2 απαραίτητες προϋποθέσεις. Να διαθέτουν δικό τους σπίτι στο χωριό και αυτό να βρίσκεται σε περιοχή του ίδιου επιδημιολογικού φορτίου. Διαβάστε αναλυτικά τι είπε:

«Έχω την αίσθηση ότι η μετακίνηση των ανθρώπων από την κυρία κατοικία τους στη δευτερεύουσα κατοικία τους, εφόσον βρίσκονται σε περιοχές του ίδιου επιδημιολογικού φορτίου θα διευκόλυνε ώστε να έχουμε λιγότερους συνωστισμούς τα Σαββατοκύριακα στα μεγάλα αστικά κέντρα. Αλλά μόνο αυτοί και υπό αυτή την προϋπόθεση», ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Γκίκας Μαγιορκίνης ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιτραπούν οι μετακινήσεις το Πάσχα:

«Θα πρέπει να ζυγίσουμε την ψυχική βαρύτητα του κόσμου, την κούρασή του. Αν ήμασταν έτσι πέρυσι δεν θα πηγαίναμε σε άνοιγμα».

 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ