ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ελικόπτερο απογειώθηκε από τη Ρόδο, ξέμεινε από καύσιμα & αλλάξε 2 φορές πορεία και τελικά έκανε αναγκαστική προσγείωση σε χωράφια!

Απίστευτο περιστατικό – Σώοι και οι τρεις επιβάτες.


Το μεσημέρι της Κυριακής, 17 Οκτωβρίου ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη στην Κοζάνη όταν ιδιωτικό ελικόπτερο, το οποίο είχε απογειωθεί από τη Ρόδο με προορισμό την Κέρκυρα, προσγειώθηκε αναγκαστικά σε χωράφια κοντά στο κτίριο του συνεταιρισμού κροκοπαραγωγών.


Οι τρεις επιβάτες του ελικοπτέρου, όλοι από την Ελβετία, είναι καλά στην υγεία τους και, όπως όλα δείχνουν, η προσγείωσή τους στο συγκεκριμένο σημείο έγινε επειδή τα αεροδρόμια Κοζάνης και Καστοριάς ήταν εκτός λειτουργίας. Για το περιστατικό, εξέδωσε ανακοίνωση η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση:


Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), ενημερώνει για την αναγκαστική προσγείωση ελικοπτέρου στην περιοχή της Κοζάνης το μεσημέρι της Κυριακής 17 Οκτωβρίου 2021.

Το ιδιωτικό ελικόπτερο απογειώθηκε από την Αθήνα με τρεις (3) επιβαίνοντες. Σύμφωνα με το σχέδιο πτήσης που είχε καταθέσει, το ελικόπτερο θα πραγματοποιούσε ιδιωτική πτήση προς την Κέρκυρα ακολουθώντας την διαδρομή από Κορινθιακό και Ιόνιο πέλαγος με εναλλακτικά αεροδρόμια σε περίπτωση προβλήματος Ζάκυνθο και Κεφαλονιά.

Λίγο μετά την απογείωση ο πιλότος του ελικοπτέρου ζήτησε από τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας να αλλάξει τη διαδρομή προς Κέρκυρα και να κατευθυνθεί στο νησί από Τανάγρα, Αλμυρό και Μετέωρα ακολουθώντας διαδρομή από την ηπειρωτική χώρα και όχι παραθαλάσσια όπως αρχικά είχε δηλωθεί.

Όταν η πτήση έφτασε στον ορεινό όγκο της Πίνδου ο πιλότος επικοινώνησε με τους ελεγκτές και ενημέρωσε ότι θα κατευθυνθεί στη Θεσσαλονίκη λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Στη διαδρομή προς τη Θεσσαλονίκη ο χειριστής του ελικοπτέρου προσγειώθηκε σε πεδίο προσγείωσης στην περιοχή της Κοζάνης καθώς βρέθηκε σε φάση ανάγκης λόγω ένδειξης ότι τελειώνουν τα καύσιμα. Όταν ολοκληρώθηκε ο ανεφοδιασμός του ελικοπτέρου με καύσιμα η πτήση συνεχίστηκε προς Θεσσαλονίκη όπου και προσγειώθηκε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Πληροφορίες από ethnos.gr
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ