Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

.

Αποδέχομαι
Πέμπτη, 11 Οκτώβριος 2018 20:34

Δήλωση με νόημα του Τσίπρα για Καμμένο: «Στις ΗΠΑ έχει τυφώνα, αλλά λέγεται Μάικλ… Όχι, Πάνος»!

Με μια σιβυλλική δήλωση ο Αλέξης Τσίπρας προσπάθησε να χαμηλώσει τους τόνους όσον αφορά στο θέμα του Πάνου Καμμένου, λέγοντας, μετά το τέλος της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, ότι «τυφώνα έχει στις ΗΠΑ, αλλά δεν λέγεται Πάνος, λέγεται Μάικλ».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα του Πάνου Καμμένου συζητήθηκε μέσα στη συνεδρίαση. Αποφασίστηκε, ωστόσο, ο ΣΥΡΙΖΑ να παραμείνει στην δέσμευση που έχει δώσει ο Πρωθυπουργός απέναντι στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ,να συζητήσουν τον ερχόμενο Μάρτιο την πορεία της συνεργασίας τους.

Στην Πολιτική Γραμματεία συζητήθηκε και το θέμα των αυτοδιοικητικών όπου ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης ενημέρωσε τα στελέχη του κόμματος για τις επαφές που είχε σε όλη την Ελλάδα.

Οι περιφέρειες που έχουν κλειδώσει είναι για την Περιφέρεια Αττικής η Ρένα Δούρου, για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ο Θεόδωρος Γαλιατσάτος, για της Δυτικής Μακεδονίας ο Θεόδωρος Καρυπίδης, για την Περιφέρεια Πελοποννήσου ο Γιώργος Δέδες, για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ο Απόστολος Κατσιφάρας, για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης ο Κώστας Κατσιμιγας και για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ο Δημήτρης Αναγνωστάκης.

 
Ακόμα συζητήθηκαν τα θέματα, τα οποία θα απασχολήσουν την Κεντρική Επιτροπή που θα συνεδριάσει το επόμενο Σαββατοκύριακο. Τα θέματα αυτά είναι οι πολιτικές εξελίξεις, οι τρεις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, η ανασυγκρότηση του κόμματος και η εκλογή της νέας Πολιτικής Γραμματείας.

Όπως είναι γνωστό, για την εκλογή της νέας γραμματείας υπάρχουν δύο απόψεις. Ωστόσο, όλα δείχνουν ότι προκρίνεται το σενάριο που θέλει το Πολιτικό Συμβούλιο και την Πολιτική Γραμματεία να είναι ένα ενιαίο σχήμα, με 21 ή 23 μέλη. Φυσικά, στόχος είναι να έχει την ευρύτερη δυνατή συναίνεση. Αν αυτή η πρόταση δεν προχωρήσει, το σχήμα αναμένεται να μείνει όπως είναι σήμερα.

Ο Πρωθυπουργός μιλώντας στην πολιτική γραμματεία, παρουσίασε ένα χρονοδιάγραμμα με όλες τις πρωτοβουλίες που θα πάρει η κυβέρνηση, αλλά και η Κοινοβουλευτική Ομάδα, όπως για παράδειγμα η συνταγματική αναθεώρηση. Στόχος είναι η διαδικασία αυτή (σ.σ. της συνταγματικής αναθεώρησης) να ξεκινήσει στα τέλη Οκτωβρίου. Ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε, ακόμα, ότι μέχρι τα Χριστούγεννα θα πρέπει να έχουν εισαχθεί στο κοινοβούλιο και να έχουν ψηφιστεί όλες οι δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ για αναδρομικά, μείωση ασφαλιστικών εισφορών, μείωση του ΕΝΦΙΑ και φυσικά το θέμα των συντάξεων.

Σε ό,τι αφορά, μάλιστα, το θέμα των συντάξεων, πηγές από την Κουμουνδούρου έλεγαν ότι πηγαίνει πολύ καλά και αναμένεται να κλείσει χωρίς ιδιαίτερες αναταράξεις με έναν συναινετικό τρόπο. Επισήμαναν, ακόμα, ότι δεν μιλάνε για αναβολή, αλλά για ακύρωση του μέτρου.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΗ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

newsit.gr

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
 myCover logo  sarantis glykoepiloges 

Το Βήμα της Δωδεκανήσου

Eβδομαδιαία εφημερίδα της Δωδεκανήσου

Διευθυντής

Στέργος Μάτσης

Ρήγα Φεραίου 22 Κρεμαστή Ρόδος

Τηλ. 22410 92608 fax 22410 96701

Email12vima@gmail.com

Τελευταία άρθρα