ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελληνικό ΥΠΕΞ σε Ερντογάν: Καταδικάζουμε τις παράνομες μεθοδεύσεις του στην περιοχή

 

Αυστηρή απάντηση στους ισχυρισμούς Ερντογάν ότι η Ελλάδα αρχίζει να δέχεται σιγά-σιγά τις τουρκικές αξιώσεις στην Μεσόγειο, έδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου το Ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

Οι Τουρκικές μεθοδεύσεις όχι μόνον έχουν καταδικαστεί από την Ελλάδα και τη διεθνή κοινότητα, αλλά υπονομεύουν την περιφερειακή ειρήνη και ασφάλεια.

Αυτό απάντησε -μεταξύ άλλων- ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Γεννηματάς, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου.

Αφορμή οι δηλώσεις του Ερντογάν ενώπιον βουλευτών του κόμματός του, κατά τις οποίες ισχυρίστηκε πως “Η Ελλάδα άρχισε να αποδέχεται το καθεστώς που κηρύξαμε στη Μεσόγειο”.

Ολόκληρη η απάντηση του κ. Γεννηματά:

“Ως έχουμε κατ´επανάληψη τονίσει, η παρανομία δεν παράγει δίκαιο.

Η Ελλάδα όχι μόνο δεν έχει αποδεχθεί, αλλά έχει καταδικάσει, όπως και η διεθνής κοινότητα, τις παράνομες τουρκικές μεθοδεύσεις στην περιοχή. Μεθοδεύσεις που συνεχίζουν να υπονομεύουν την περιφερειακή ειρήνη και ασφάλεια, δημιουργώντας μεταξύ άλλων προσχήματα για την παραβίαση εμπάργκο όπλων στη Λιβύη και για την απόπειρα σφετερισμού κυριαρχικών δικαιωμάτων χωρών της περιοχής.

Δυστυχώς και σε αυτό, η Τουρκία συνεχίζει να αποτελεί μειοψηφία του ενός”.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΕΦΗΜΕΡΙΔΑ