ΔΙΕΘΝΗ

Έλον Μασκ: Κλείδωσε τους υπαλλήλους έξω από τα γραφεία του Twitter μέχρι τη Δευτέρα

 

Άγνωστο παραμένει ο λόγος που έκλεισαν τα γραφεία – Κύμα παραιτήσεων από τους εργαζόμενους – «Όταν πέσει η σκόνη, πιθανόν θα έχουν μείνει λιγότεροι από 2.000 άνθρωποι»

Εικόνα χάους εκπέμπει το Twitter, που μετά την ανάληψη καθηκόντων από τον Έλον Μασκ, την απόλυση του μισού προσωπικού και το κύμα παραιτήσεων, κλείνει τα γραφεία του μέχρι τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου.

Άγνωστος παραμένει ο λόγος που κλείδωσαν τα γραφεία, μια απόφαση του Έλον Μασκ με άμεση ισχύ. Τα αίτια δεν αναφέρονται στο ενημερωτικό σημείωμα που εστάλη στους εργαζόμενους και αποκάλυψε το BBC.

«Γεια,

Με άμεση εφαρμογή, κλείνουν προσωρινά τα γραφεία και αναστέλλεται η δυνατότητα εισόδου στα κτίρια. Τα γραφεία θα ανοίξουν ξανά τη Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου.

Σας ευχαριστούμε για την ευελιξία σας. Παρακαλούμε να συνεχίσετε να συμμορφώνεστε με την πολιτική της εταιρείας και να αποφεύγετε να συζητάτε εμπιστευτικές πληροφορίες για αυτήν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τον Τύπο ή οπουδήποτε αλλού.

Ανυπομονούμε να δουλέψουμε μαζί σας στο συναρπαστικό μέλλον του Twitter.

Twitter».

twitter_apagoreusi
Κύμα παραιτήσεων μετά το τελεσίγραφο του Έλον Μασκ

Το κλείσιμο των γραφείων έγινε μετά από αναφορές για κύμα παραιτήσεων στο Twitter μετά και το τελεσίγραφο του νέου ιδιοκτήτη προς τους εργαζόμενους.

Ο Έλον Μασκ τόνισε ότι οι εργαζόμενοι είτε θα υπογράψουν «για πολλές ώρες εργασίας σε υψηλή ένταση» ή θα φύγουν με αποζημίωση.

Στο σημείωμα, σύμφωνα με την Washington Post, ο νέος ιδιοκτήτης της πλατφόρμας ξεκαθάριζε ότι όσοι δεν υπέγραφαν μέχρι χθες 17 Νοεμβρίου 2022, θα λάβουν αποζημίωση τριών μηνών.

Με βάση τις ενδείξεις, μεγάλος αριθμός εργαζομένων έχει παραιτηθεί, μη αποδεχόμενο τους όρους εργασίας του Έλον Μασκ.

Πολλοί εργαζόμενοι αποχαιρέτησαν τη δουλειά τους με το hashtag #LoveWhereYouWorked και ένα emoji χαιρετισμού.

«Θα έχουν μείνει λιγότεροι από 2.000 άνθρωποι»

Πρώην εργαζόμενος δήλωσε στο BBC υπό τον όρο της ανωνυμίας ότι «όταν πέσει η σκόνη σήμερα, πιθανότατα θα έχουν μείνει λιγότεροι από 2.000 άνθρωποι». Στην ομάδα του, διευκρίνισε, όλοι έχουν απολυθεί.

«Ο διευθυντής αυτής της ομάδας, ο διευθυντής του απολύθηκε. Και στη συνέχεια ο διευθυντής αυτού του διευθυντή απολύθηκε. Το άτομο που βρισκόταν πάνω από αυτόν ήταν ένα από τα στελέχη που απολύθηκαν την πρώτη ημέρα. Οπότε δεν έχει μείνει κανείς σε αυτή την αλυσίδα διοίκησης», είπε.Πέραν των υπαλλήλων της εταιρείας, θεωρείται ότι έχει απολυθεί και η πλειονότητα των χιλιάδων συμβασιούχων. Ένας άλλος εργαζόμενος δήλωσε ότι παραιτήθηκε, λόγω της συμπεριφοράς της διοίκησης. «Δεν ήθελα να δουλέψω για κάποιον που μας απείλησε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου πολλές φορές για το ότι μόνο “σκληρά εργαζόμενοι πρέπει να δουλεύουν εδώ”, όταν ήδη δούλευα 60-70 ώρες εβδομαδιαίως» ανέφερε.

«Οι καλύτεροι μένουν, οπότε δεν είμαι πολύ ανήσυχος»

Ο Έλον Μασκ πάντως, μετά και το κλείσιμο των γραφείων, θέλησε να διαβεβαιώσει τους ακολούθους του ότι έχει την κατάσταση υπό έλεγχο.

Ερωτηθείς για το εάν το Twitter βρίσκεται στα πρόθυρα λουκέτο, ο Mr Tesla έγραψε: «Οι καλύτεροι άνθρωποι μένουν, οπότε δεν είμαι πολύ ανήσυχος».

Σε άλλες αναρτήσεις δημοσίευσε ένα emoji με νεκροκεφαλή και σταυρωτά οστά και ένα meme που δείχνει μια ταφόπλακα με το λογότυπο του Twitter.

twitter_apagoreusi1

protothemaΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ