ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Έμφαση στην επανεκκίνηση του μαθητικού Τουρισμού – Γ. Πάππου: Στόχος να φέρουμε 3.500 μαθητές το Νοέμβρη στη Ρόδο

Ευρεία σύσκεψη με αντικείμενο την ενίσχυση των πενθήμερων σχολικών εκδρομών, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη με πρωτοβουλία του προέδρου του ΠΡΟΤΟΥΡ Αλέξανδρου Κολιάδη.

«Στόχος είναι να φέρουμε τουλάχιστον 3.500 μαθητές στη Ρόδο τον Νοέμβριο και να μπορέσουμε να στηρίξουμε σε δεύτερο χρόνο και την Κω. Το όποιο εγχείρημα στήνεται, θα πρέπει να έχει και συνέχεια. Είμαστε στα σπάργανα αυτής της προσπάθειας και θα επανεκκινήσουμε αυτό το τουριστικό προϊόν στο νησί της Ρόδου. Οι μαθητικές εκδρομές δημιουργούν μια δυναμική για την ευμάρεια των νησιών μας, γιατί πολλοί εξ αυτών επιστρέφουν αργότερα ως επισκέπτες του προορισμού», τόνισε μιλώντας στον Real Voice 99.5 και τη Δέσποινα Κουλούμπρη, ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου Γιάννης Πάππου, σημειώνοντας ότι στόχος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Ρόδου και του ΕΒΕΔ είναι η Ρόδος να κάνει την επανεκκίνηση στον μαθητικό τουρισμό, η οποία αποτελούσε ανέκαθεν τον κατεξοχήν ελληνικό προορισμό μαθητικού τουρισμού.

“Έγινε μία σύσκεψη όπου πράγματι υπήρχε η συμμετοχή της Περιφέρειας, του Δήμου, του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου. Είναι κάτι το οποίο μας αφορά όλους, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι εκτός από τη Ρόδο, είναι και η Κως. Είχαν ζήσει πραγματικά ημέρες δόξας σχετικά με τον μαθητικό τουρισμό, συγκεκριμένο στο νησί της Ρόδου είχαμε φτάσει σε σημείο να φιλοξενούμε έως και 25.000 μαθητές τα παλαιότερα χρόνια. Είναι μία προσπάθεια η οποία ξεκίνησε από πέρσι όπου καταφέραμε με την αποκλειστική στήριξη του δήμου να έρθουν μαθητές μετά από πάρα πολλά χρόνια οργανωμένα και συντονισμένα, τα αποτελέσματα τα οποία αποτυπώθηκαν ήταν άκρως θετικά και έχουν δημιουργήσει μία αυξανόμενη ζήτηση από την πλευρά των σχολείων της υπόλοιπης χώρας να επισκεφθούν την περιοχή μας. Έτσι λοιπόν έγινε μία συνάντηση διαδικτυακή.

Συζητήσαμε κάποιες δυνατότητες στήριξης του εγχειρήματος, ούτως ώστε να καταφέρουμε για φέτος, δηλαδή περί τα τέλη του Νοεμβρίου που είναι και “νεκροί” μήνες τουριστικά να φέρουμε τουλάχιστον 3.500 μαθητές στο νησί της Ρόδου. Δεν είναι μία προσπάθεια μόνο για το νησί της Ρόδου, απλά αυτή την χρονική περίοδο μας ζητήθηκε από τα σχολεία να ξεκινήσει η επανεκκίνηση μάλλον του εγχειρήματος από το νησί της Ρόδου.

Όλοι οι φορείς είναι θετικοί σε αυτό, βέβαια σκοπός μας είναι να μπορέσουμε να στηρίξουμε όχι μόνο τη Ρόδο, αλλά και την Κω σε δεύτερο χρόνο βεβαίως αφού μπορέσουμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις και τις δυνατότητες, οι οποίες θα δώσουν βιωσιμότητα στο εγχείρημα. Δεν είναι για μία φορά το όποιο εγχείρημα γίνεται. Πρέπει να στήνετε σωστά, με σωστές διαδικασίες, με σωστές διαδρομές, ούτως ώστε να έχει και συνέχεια.

Έτσι λοιπόν ξεκινήσαμε χθες, είμαστε στα σπάργανα, στην αρχή του συντονισμού αυτής της προσπάθειας, θεωρώ όμως ότι από τη στιγμή που συμμετέχει η Περιφέρεια, ο Δήμος και το Επιμελητήριο το εγχείρημα θα είναι απόλυτα επιτυχές και θα μπορέσουμε έτσι να επανεκκινήσουμε αυτό το τουριστικό προϊόν για το νησί της Ρόδου και της Δωδεκανήσου. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι μαθητικές εκδρομές δημιουργούν μία δυναμική για την μετέπειτα τουριστική πρόοδο και ευμάρεια των νησιών μας γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι γίνεται σε μία ηλικιακή κατηγορία, η οποία αποτυπώνει θετικές μνήμες και αναμνήσεις και πολλοί εξ αυτών συνεχίζουν να επισκέπτονται τα νησιά μας γιατί πραγματικά μένουν με καταπληκτικές αναμνήσεις από τα μαθητικά τους χρόνια στη Ρόδο.

realvoice995.grΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ