Νότιο Αιγαίο ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Εμπορικός Σύλλογος Ρόδου: Αναστολή λειτουργίας εμπορικών καταστημάτων από 4/3/2021

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ρόδου, σας ενημερώνει ότι σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά η ΡΟΔΟΣ πλέον κατατάσσεται στις περιοχές Αυξημένου Κινδύνου.

Στις περιοχές αυτές τα καταστήματα των επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου μπαίνουν σε ΠΛΗΡΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ δηλαδή είναι ΚΛΕΙΣΤΑ.

Επιτρέπεται:

– Η λειτουργία των επιχειρήσεων τηλεπικοινωνιών αποκλειστικά για επισκευή συσκευών, εξόφληση λογαριασμών και ανανέωση υπολοίπου.

– Η λειτουργία των οπτικών/καταστημάτων βαρηκοΐας κατόπιν ραντεβού.

– Η λειτουργία των καταστημάτων πώλησης περουκών και ποστίς.

– Η λειτουργία των περιπτέρων σε 24άωρη βάση.

– Τα καταστήματα τροφίμων (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, pet shop) λειτουργούν παντού με τις γνωστές προϋποθέσεις. Το ωράριό τους διαμορφώνεται στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου από τις 7:00 π.μ. έως τις 5:30 μ.μ.

Παραμένει η υποχρέωση χρήσης μάσκας παντού, σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων και των χώρων εργασίας.

Η γενική απαγόρευση της κυκλοφορίας διατηρείται με εξαίρεση μόνο τους ρητά προβλεπόμενους τρόπους. Επιτρέπεται η μετακίνηση εκτός περιφερειακής ενότητας για λόγους εργασίας και με τις προβλεπόμενες κάθε φορά βεβαιώσεις.

Είναι πολύ σημαντικό να εξακολουθήσουν να τηρούνται απ’ όλους τα προβλεπόμενα μέτρα γιατί τα πρόστιμα παραμένουν σημαντικά.

Τα μέτρα ισχύουν από αύριο 4.3.2021 στις έξι το πρωί μέχρι 16.3.2021 στις 06:00 το πρωί.

Για οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη θα προβούμε σε νεότερες ανακοινώσεις.

 

Εκ του Εμπορικού Συλλόγου

#pressgreeceΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ