ΔΙΕΘΝΗ

Εμβόλιο κορονοϊού: Η AstraZeneca ανακοίνωσε αποτελεσματικότητα 70,4%

Εμβόλιο κορονοϊού: Σε διαδικτυακή ενημέρωση το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και η AstraZeneca παρουσίασαν τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών της φάσης 3, με την αποτελεσματικότητα όπως έγινε γνωστό να φτάνει στο 70,4% χωρίς σοβαρές επιπλοκές για τους εθελοντές.

Με τη συμμετοχή των καθηγητών του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, Sarah Gilbert και Andrew Pollard, αλλά και των εκπροσώπων της AstraZeneca, Mene Pangalos και Pascal Soriot διεξήχθη η διαδικτυακή ενημέρωση.

Σε αυτή ανακοινώθηκαν τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα τριών κλινικών δοκιμών φάσης 3 του εμβολίου κατά του κορονοϊού. Μάλιστα σχετικό άρθρο για αυτό δημοσιεύτηκε στην ιατρική επιθεώρηση The Lancet, και προέκυψε πως υπάρχει αποτελεσματικότητα 70,4% στο εμβόλιο.

Ο υπολογισμός έγινε με βάση δεδομένα από 11.636 εθελοντές που προέρχονταν από τη Βρετανία και τη Βραζιλία. Το γεγονός ότι μεταξύ όλων όσοι έκαναν το εμβόλιο δεν παρατηρήθηκε σοβαρή επιπλοκή, νόσος ή ανάγκη νοσηλείας, θεωρήθηκε εξόχως σημαντικό.

«Αυτή είναι ίσως η καλύτερη ημέρα που είχαμε το 2020», είπε σχετικά η καθηγήτρια Sarah Gilbert του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των ερευνών.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ