ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Εναλλακτικές διακοπές στην Απολλακιά

 

Σε λίγες ημέρες και … εναέριο πέρασμα από τη λίμνη της Απολλακιάς

 

Μια ομάδα νέων έχει δημιουργήσει κάτι διαφορετικό σε απόσταση αναπνοής από το φράγμα της Απολακκιάς.

Στην αρχή ξεκίνησαν ασχολούμενοι με πακέτα διακοπών. Στη συνέχεια όμως συνεργάστηκαν με την ΔΕΡΜ ΑΕ και μίσθωσαν τους χώρους που υπάρχουν κοντά στο φράγμα και από πέρσι άρχισαν να δουλεύουν.

Στην περιοχή κοντά στο φράγμα οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το βουνό αλλά και να κάνουν σπορ στο νερό  όπως ποδήλατα κανό τοξοβολία και αναρρίχηση  στο δάσος για παιδιά  . Σε μια δύο εβδομάδες  όμως θα αρχίσει να λειτουργεί και το τελεφερίκ ή αλλιώς και το εναέριο πέρασμα πάνω από τη λίμνη  Zip line αφού οι σχετικές εργασίες έχουν ολοκληρωθεί. Η πτήση είναι 140 μέτρα πάνω από τη λίμνη.

Έτσι οι λάτρεις του είδους θα μπορούν δεμένοι με διπλό συρματόσχοινο να περνούν από τη μια  όχθη του φράγματος στην άλλη.

Στο χώρο συνεργάζονται ο Στέφανος Καρυδάκης  Γιώργος Μητρούσκας και ο Σάββας Αγγελής.

«Γνωρίζαμε για τις εγκαταστάσεις που είχαν φτιαχτεί από τον Δήμο Νότιας Ρόδου αλλά δεν είχαν αξιοποιηθεί. Εμείς ασχολούμασταν με τον τουρισμό . Ονειρευόμασταν  να στήσομε ένα όμορφο πάρκο με δραστηριότητες και διάφορες δράσεις. Αγαπάμε τη φύση και θέλουμε να κάνουμε πράγματα εκεί. Να δώσουμε πνοή στην περιοχή και στα μικρά χωριά που αργοπεθαίνουν», είπε ο κ. Σάββας Αγγελής.

Στην περιοχή λειτουργεί ένα αναψυκτήριο και ένας ξενώνας . Σε λίγο καιρό θα είναι έτοιμος και ο δεύτερος ξενώνας.

Για τους επισκεπτες εφαρμόζονται και πακέτα διακοπών που συνδυάζουν διαμονή και σε άλλες περιοχές του νησιού και φυσικά τη γαστρονομία του νησιού.

 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ