ΔΙΑΦΟΡΑ

Ένας άλλος Ανδρέας Παπανδρέου: O Tσίπρας φόρεσε ζιβάγκο σε περιοδεία και το Twitter πήρε «φωτιά»

 

Στη Θράκη βρέθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας μιλώντας με κατοίκους της περιοχής για τα μέτρα της κυβέρνησης για την πανδημία και την οικονομική πολιτική.

Ωστόσο, οι χρήστες των social media εστίασαν όχι τόσο στα λεγόμενα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης όσο στο πουλόβερ ζιβάγκο που φορούσε και θύμισε το ζιβάγκο που φορούσε ο Ανδρέας Παπανδρέου, τα πρώτα χρόνια της Μεταπολίτευσης.

Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου: «Μετά τον Ανδρέα έκλεισα ως γυναίκα»

Στην εκπομπή “MEGA Καλημέρα” μίλησε η Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου για τον αείμνηστο Ανδρέα Παπανδρέου. Μεταξύ άλλων, σχολίασε την δημοπρασία που έγινε για μία μπομπονιέρα από τον γάμο της με τον Ανδρέα, η οποία πωλήθηκε έναντι 5.000 ευρώ.

Όσα δήλωσε στην εκπομπή

Η κ. Λιάνη είπε χαρακτηριστικά: «Ο κόσμος μπούκαρε στην εκκλησία και δεν έμεινε ούτε μια μπομπονιέρα. Ούτε εγώ δεν έχω. Οι καιροί είναι δύσκολοι… Είναι κρίμα που δεν έχω εγώ ένα μικρό έστω κομμάτι».

Η κ. Λιάνη τόνισε πως: «Η δική μου περίπτωση bullying ήταν ξεχωριστή. Ήταν καθαρά για πολιτικούς λόγους. Ήθελαν να χτυπήσουν τον Ανδρέα και στη συνέχεια να εξαφανίσουν τον παπανδρεϊσμό. Είχα τη μοναδική περίπτωση να κουβαλήσω στις πλάτες μου τον Παπανδρεϊσμό και αυτό έγινε χωρίς καμία βοήθεια, χωρίς κανένα στήριγμα».

Λιάνη Παπανδρέου

Στη συνέχεια ανέφερε ότι: «Ήταν δύσκολη και επώδυνη διαδικασία να παλέψεις μόνος σου. Με κράτησε όρθια ότι ήμουν πλήρως συνειδητοποιημένη γιατί γίνεται όλο αυτό. Ήταν καθαρά θέμα πολιτικό. Όχι ότι δεν πόνεσα ή δεν έκλαψα. Ο πόνος είναι δάσκαλος και έμαθα πολλά».

Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν είναι παπανδρεϊκός

Η κ. Λιάνη ανέφερε επίσης: «Δεν υπάρχει ΠΑΣΟΚ. Έχει αποποιηθεί πλήρως την παπανδρεϊκή γραμμή το ΚΙΝΑΛ. Τώρα που είναι στην εξέλιξή τους για εκλογή αρχηγού, όλοι αυτοί οι άνθρωποι που είναι υποψήφιοι είναι πολιτικά παιδιά του Σημίτη. ΚΙΝΑΛ και Ανδρέας είναι παρασάγγας μακριά».

Και προσθέτει στη συνέχεια: «Δεν υπάρχει τίποτα παπανδρεϊκό. Ούτε ο Γιώργος Παπανδρέου είναι παπανδρεϊκός. Όταν γράφει στο ίντερνετ ότι είναι καλό να ψηφίσουμε το ποτάμι τι σχέση έχει αυτό; Όταν συγχαίρει τον Τσίπρα για την προσπάθειά του για τις Πρέσπες, ξεχνάμε τι έλεγε ο Παπανδρέου για τις Πρέσπες; Ο Ανδρέας δεν θα το δεχόταν. Κανείς από τους υποψήφιους δεν είναι ικανός να γίνει αρχηγός του ΚΙΝΑΛ».

«Πολιτικά είμαι ορφανή αυτή τη στιγμή, δεν έχω καμία διάθεση να ασχοληθώ», εξήγησε.

Μετά τον Ανδρέα έκλεισα ως γυναίκα

Καταλήγοντας, η Δήμητρα Λιάνη ανέφερε: «Το έκλεισα ως γυναίκα, φαίνεται ότι διαισθάνθηκα τότε και το είπα. Εκεί έκλεισα ως γυναίκα και ως άνθρωπος. Προσπάθησα να ξαναφτιάξω τη ζωή μου. Η απόσταση όμως του οποιουδήποτε μέχρι το μέγεθος του Ανδρέα Παπανδρέου που με είχε μάθει να ζω διαφορετικά με άλλους είδους ποιότητα ζωής, ήθος, αξιοπρέπεια, αγάπη. Αυτά τα πράγματα σήμερα είναι σαν το τραγούδι ‘τι να θυμηθώ, τι να ξεχάσω’. Δεν αναπληρώνεται αυτό το κενό».

«Δεν είμαι η κακιά μάγισσα που εκμεταλλεύτηκε τον Παπανδρέου»

Μιλώντας στο Πρωινό, η Δήμητρα Λιάνη μίλησε για τις «επιθέσεις» που δέχτηκε από τον Τύπο, για τον Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά και για τις προτάσεις που έχει δεχτεί.

Όπως είπε αρχικά: «Η δική μου περίπτωση ήταν μια περίπτωση που ήταν καθαρά για πολιτικούς λόγους. Θέλησαν να χτυπήσουν τον Ανδρέα και στη συνέχεια ήθελα να χτυπήσουν και να εξαφανίσουν τον παπανδρεϊσμό, εντασσόταν μέσα σε ένα πολιτικό σχέδιο. Οπότε λοιπόν, είχαν επιταχθεί διάφοροι κονδυλοφόροι στο να εξαφανίσουν ότι μπορούσαν να εξαφανίσουν».

Στη συνέχεια η κα. Δήμτρα Λιάνη πρόσθεσε: «Γράφονταν διάφορες ιστορίες ότι εγώ τρέχω σε μάγισσες και χαρτορίχτρες και όλα αυτά τα ψέματα που ακουγόντουσαν… Εγώ κουβάλησα ένα τεράστιο βάρος, το να ζεις με έναν τέτοιο ηγέτη δεν είναι απλή ιστορία».

Όπως είπε: «Είμαι ο εαυτός μου. Δεν είμαι δήθεν. Μετά από τόσα χρόνια έχουν καταρρεύσει τα πάντα, επομένως, είμαι ο εαυτός μου. Αυτή είμαι. Έχω πονέσει πάρα πολύ. Έχω κακοποιηθεί από τα ΜΜΕ ως γυναίκα. Έφτιαξαν μια εικόνα που δεν είναι η Δήμητρα. Μια εικόνα εντελώς διαστρεβλωμένη, άσχημη, με όλα τα κακά του κόσμου.

Δεν είμαι η κακιά μάγισσα που εκμεταλλεύτηκε τα πάντα. Εκμεταλλεύτηκε τον Παπανδρέου, εκμεταλλεύτηκε το όνομά της… Παρουσίασαν την εικόνα μια γυναίκας που γδυνόταν, εύκολης. Ήμουν μια βαθιά σκεπτόμενη γυναίκα. μια γυναίκα που πιστεύει, μια γυναίκα που αγάπησε τον άντρα της σε μεγάλο βαθμό. Είναι από τις αγάπες που σου συμβαίνουν μια φορά στη ζωή σου, δεν μπορεί να σου ξανασυμβεί. Έφαγα όση λάσπη μπορούσα να αντέξω. Το πολέμησα με τη βοήθεια του Θεού και είμαι εδώ σήμερα, υγιής, καλα».ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ