ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ενίσχυση των υποδομών στα Κοσκινού για να μην λείψει το νερό

Αντικατάσταση των παλαιών δεξαμενών του χωριού με μια ή δύο μεταλλικές δεξαμενές ζητά από την ΔΕΥΑΡ και το δήμο Ρόδου το τοπικό συμβούλιο Κοσκινού.

Να σημειωθεί πως η κοινότητα Κοσκινού έχει την ευθύνη για την ομαλή υδροδότηση όχι μόνο των κατοικιών στα Κοσκινού αλλά και όλων των ξενοδοχειακών μονάδων της περιοχής ευθύνης της συμπεριλαμβανομένων και αυτών που λειτουργούν το καλοκαίρι.

Για να αποφευχθούν προβλήματα  και κυρίως διακοπές στην υδροδότηση ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Κοσκινού τόνισε πως η καλύτερη λύση θα ήταν οι μεταλλικές δεξαμενές.

«Η υδροδότηση του  οικισμού θα μπορεί να γίνεται από τη μεγάλη δεξαμενή που βρίσκεται στα παλαιά λατομεία. Το νερό στα ξενοδοχεία να παρέχεται από μια ή δύο μεγάλες μεταλλικές δεξαμενές», είπε ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Κοσκινού κ. Αναστάσιος Ψυλλάκης.

Οι δεξαμενές που καλύπτουν τώρα τις ανάγκες σε νερό είναι χωρητικότητας μέχρι 200 κυβικά.  Όταν  όμως λόγω μεγάλης ζήτησης το καλοκαίρι κατεβαίνει η στάθμη και μετά είναι πολύ δύσκολο να γεμίσει ξανά το νερό. Αυτό έχει σας αποτέλεσμα τις διακοπές υδροδότησης ή της μείωσης της ροής του νερού γεγονός που δημιουργεί διάφορα ζητήματα.

«Ευελπιστούμε ότι το αίτημα μας θα γίνει δεκτό από τη ΔΕΥΑΡ και θα  ικανοποιηθεί αν όχι φέτος τουλάχιστον τη χειμερινή περίοδο ώστε να είμαστε έτοιμοι το επόμενο καλοκαίρι», είπε ο κ. Ψυλλάκης

Σε ότι αφορά τις εργασίες ευπρεπισμού της περιοχής είναι σε εξέλιξη. Συνεργεία ξεκίνησαν να καθαρίζουν από την περιοχή που βρίσκεται το ξενοδοχείο Sunwing και έπεται η συνέχεια   μέχρι το Καλυψώ στο Φαληράκι.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ