Έχετε προσπαθήσει ποτέ να απλώσετε παγωμένο βούτυρο σε μια φέτα ψωμί; Είναι σχεδόν αδύνατο και συνήθως καταλήγετε να γεμίζει το ψωμί με τρύπες από το μαχαίρι.
Αν σκέφτεστε ότι το βούτυρο εκτός ψυγείου λιώνει, δεν γνωρίζετε όλη την αλήθεια. Ναι, προφανώς αν έχει πολύ ζέστη θα λιώσει. Αλλά αν κόβετε ένα κομμάτι βούτυρο το οποίο συνήθως θα καταναλώσετε μέσα στην ημέρα και το βάζετε σε ένα σκεύος με σκέπασμα στο τραπέζι της κουζίνας, τότε θα διατηρηθεί πολύ καλύτερα από ό,τι νομίζετε.
Διαβάστε στο Iatropedia.gr ποιες τροφές είναι πιο νόστιμες αφότου μείνουν εκτός ψυγείου