ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Έντονες αντιδράσεις στην Κω για την πλήρη απουσία του νησιού από την WTM 2022

 

Πλήρως απούσα από την εφετινή WTM 2022 ήταν η Κως, γεγονός που έχει έντονες αντιδράσεις στο νησί αλλά και σε παράγοντες του Τουρισμού που βρέθηκαν στο Λονδίνο και χαρακτήρισαν αδιανόητη την μη συμμετοχή του τέταρτου μεγαλύτερου ελληνικού προορισμού σε μια τέτοια έκθεση.

Αξίζει να σημειωθεί δε ότι όλα τα τελευταία χρόνια -και όχι μόνο με την σημερινή δημοτική αρχή-,  ο δήμος Κω εμφανίζεται ανίκανος να διαμορφώσει έστω και μια στοιχειώδη τουριστική πολιτική και να έχει μια αξιοπρεπή παρουσία στα διεθνή fora.

Η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κω κα. Ντίνα Σβύνου, καταγγέλλει μάλιστα παραπλάνηση από την δημοτική αρχή.

Σε δήλωσή της στο ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ αναφέρει συγκεκριμένα: “Το νησί της Κω απουσίαζε από την WTM, μια από τις σημαντικότερες τουριστικές εκθέσεις που θα μπορούσε να θεωρηθεί μάλιστα ότι ανοίγει και την αυλαία μετά από 2 χρόνια πανδημίας. Είχαμε τη διαβεβαίωση από την αντιδημαρχία τουρισμού του Δήμου Κω ότι είχε οργανωθεί η παρουσία του νησιού, εντός του περιπτέρου της περιφέρειας και μάλιστα με αντιπροσωπία τριών ατόμων που θα μετέβαινε στο χώρο της έκθεσης.
Τελικά βρεθήκαμε προ δυσάρεστης εκπλήξεως καθώς ούτε χώρος υπήρξε -η περιφέρεια είχε από καιρό αποφασίσει να μην συμμετέχει με φυσική παρουσία στην έκθεση και προφανώς οι αρμόδιοι από το Δήμο της Κω δεν μπήκαν καν στη διαδικασία της στοιχειώδους συνεννόησης.
Λυπάμαι για την προχειρότητα με την οποία αποδεικνύεται ότι αντιμετωπίζουν το τουριστικό προϊόν του νησιού μας. Ζητώ προσωπικά συγγνώμη από τους συναδέλφους μου καθώς εμπιστευτήκαμε τα δεδομένα που μας έδωσε η αντιδημαρχία τουρισμού του Δήμου Κω με αποτέλεσμα να βρεθούμε προ τετελεσμένων.
Και λυπάμαι ακόμα περισσότερο καθώς ούτε καν την τελευταία στιγμή (έστω κ 2 μερες πριν) δεν ενημερωθήκαμε έτσι ώστε να προσπαθήσουμε να καλύψουμε εμείς το κενό”.

Και καταλήγει η κα. Σβύνου: “Δεσμεύομαι ως πρόεδρος του ΔΣ της Ένωσης Ξενοδόχων Κω ότι τέτοια φαινόμενα δεν θα επαναληφθούν”.

Πηγή money-tourism.grΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ