ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

ΕΟΤ Γερμανίας – Η Ελλάδα θα προσεγγίσει φέτος τις αφίξεις του 2019 – Οι αγαπημένοι προορισμοί των Γερμανών

 

Είμαστε πολύ αισιόδοξοι ότι η Ελλάδα θα προσεγγίσει τις τουριστικές αφίξεις του 2019, δήλωσε η διευθύντρια του Γραφείου ΕΟΤ Γερμανίας κυρία Νικολέτα Λεκανίδη.

Το 2021 η Ελλάδα προσέλκυσε 14,5 εκατ. διεθνείς επισκέπτες, έναντι 30,6 εκατ. το 2019. Η γερμανική αγορά εισερχόμενου τουρισμού για την Ελλάδα είναι η πιο σημαντική για τη χώρα μας. Το 2021 σχεδόν 3 εκατ. Γερμανοί ταξίδεψαν στην Ελλάδα, σχεδόν διπλάσιοι σε σχέση με το 2020 και έναντι 4 εκατ. το 2019.

Από επαφές με σημαντικούς τουρ οπερέιτορ προκύπτει ότι η Ελλάδα θα είναι ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς των Γερμανών τουριστών το 2022, σημείωσε η κ. Λεκανίδη. Επί του παρόντος οι δημοφιλέστεροι προορισμοί είναι η Κρήτη, η Ρόδος, η Κως, η Κέρκυρα αλλά και η Πελοπόννησος.

Η χαλάρωση των προϋποθέσεων εισόδου διευκολύνει την πορεία προς ενίσχυση των κρατήσεων από τη Γερμανία. Από τα μέσα Μαρτίου δεν απαιτείται πλέον η συμπλήρωση της φόρμας PLF, το έγγραφο το οποίο κατά την τελευταία διετία της πανδημίας πιστοποιούσε την ασφάλεια των ταξιδιωτών.ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ