ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επαφές Τσίπρα με αρχηγούς κομμάτων και δημάρχους: Αναζητούνται σχολικές αίθουσες

Μέσα στην εβδομάδα ο Αλέξης Τσίπρας να συνομιλήσει με τους αρχηγούς των κομμάτων του δημοκρατικού τάξου, με τους δημάρχους των μεγάλων πόλεων αλλά και με εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων, προκειμένου όλοι μαζί να εκπονήσουν ένα σχέδιο για το πώς μπορούν να συνεισφέρουν στο θέμα της πανδημίας.

Όπως λένε τα στελέχη της Κουμουνδούρου, αυτή η πρωτοβουλία δεν κρύβει πίσω της κάποιο σχέδιο «καπελώματος» των κομμάτων της αντιπολίτευσης, παρά μόνο την πρόθεση του  Αλέξη Τσίπρα να συνεισφέρει δημιουργικά στην αντιμετώπιση της πανδημίας, από τη στιγμή που -όπως λένε οι συνεργάτες του – «η κυβέρνηση τα έχει χαμένα».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να τηλεφωνήσει στον γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, στον Γιάνη Βαρουφάκη, τον Κώστα Μπακογιάννη, τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα, αλλά και σε όλους τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης των μεγάλων δήμων της χώρας. Επικοινωνία θα υπάρξει και με τον γραμματέα του ΚΙΝΑΛ, αφού υπάρχει σε εξέλιξη η εκλογική διαδικασία στο Κίνημα Αλλαγής.

Ένα από τα πρωταρχικά θέματα που θα τεθούν για συζήτηση είναι η κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία και ειδικά στις ΜΕΘ, καθώς οι καταγγελίες των γιατρών και νοσηλευτών μιλούν για ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

Ακόμα, πρόθεση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι μαζί με όλα τα κόμματα και τους τοπικούς φορείς να αναζητηθούν αίθουσες διδασκαλίας προκειμένου να σπάσουν τα τμήματα που φιλοξενούν πολλά παιδιά.

Καθώς μάλιστα οι σχολικές  κτιριακές εγκαταστάσεις ανήκουν στους δήμους, θα αναζητηθούν, μαζί με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, αίθουσες που θα μπορούσαν έστω και τώρα  να φιλοξενήσουν τους μαθητές.

Παράλληλα θα επιχειρηθεί η προσέγγιση των ανεμβολίαστων πολιτών προκειμένου να πειστούν ότι μόνο το εμβόλιο είναι η λύση για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Πυρά Αχτσιόγλου

Την ίδια στιγμή η τομέαρχης του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου σε δηλώσεις της  επεσήμανε  ότι «η κυβέρνηση κατάρτισε τον προϋπολογισμό του 2022 βασισμένη στην παραδοχή ότι “τελειώνουμε με την πανδημία”».

Ακόμα πρόσθεσε ότι «η ΝΔ δεν έμαθε από την πανδημία ότι πρέπει να ενισχύουμε σταθερά και στιβαρά το δημόσιο σύστημα Υγείας»,  επισημαίνοντας ότι «δεν είναι δυνατόν η κυβέρνηση να λέει ότι είναι επαρκής η στήριξη του ΕΣΥ», όταν «συμπολίτες μας διασωληνώνονται και πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ», ενώ «όπως έγινε γνωστό πάνω από 130 ασθενείς, που θα έπρεπε να είναι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ».

Η κ. Αχτσιόγλου τόνισε, επίσης, ότι «ο προϋπολογισμός του 2022 αφαιρεί το σύνολο των μέτρων στήριξης της κοινωνίας και αφήνει απροστάτευτους εργαζόμενους, νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, έχει ενσωματωμένη την κυβερνητική αντίληψη ότι δεν αλλάζει τίποτα, ακόμα και αν οι αλλεπάλληλες κρίσεις μας χτυπούν την πόρτα».

newsitΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ