ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Επένδυση στη Ρόδο: «Πράσινο φως» για το τουριστικό project στην Αφάντου – Τι σχεδιάζουν οι επενδυτές

Σε ένα ακόμη βήμα προς την υλοποίηση του μεγαλόπνοου τουριστικού project των 300 εκατ. ευρώ στην Αφάντου της Ρόδου, οδηγεί η έγκριση που έλαβε η επιχείρηση «Αφάντου Τουριστικές Επιχειρήσεις Ανώνυμη Εταιρεία» για υπαγωγή του επενδυτικού της σχεδίου στον Αναπτυξιακό Νόμο.

Η αξιοποίηση της έκτασης στην Αφάντου της Ρόδου, ιδιοκτησίας του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα επενδυτικά «στοιχήματα» της κυβέρνησης.  Σε διαγωνισμό που είχε διεξάγει το 2014, πλειοδότης ανακηρύχθηκε η M.A.Angeliades Inc του Ελληνοαμερικανού επενδυτή Μερκούριου Αγγελιάδη.  Τα σχέδια ήταν φιλόδοξα, όμως η επένδυση για 7 χρόνια παρέμενε σκαλωμένη στα «γρανάζια» της γραφειοκρατίας και της αρχαιολογίας.

Ο «δρόμος» πλέον, για την υλοποίηση του μεγαλόπνοου τουριστικού project ανοίγει, καθώς εγκρίθηκε η υπαγωγή του επενδυτικού σχεδίου στον αναπτυξιακό νόμο.

Νωρίτερα, τον Ιούνιο είχε προηγηθεί η κατάθεση εγγυητικής επιστολής προς το ΤΑΙΠΕΔ από τον επενδυτή και με αφορμή την εξέλιξη αυτή, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης με ανάρτησή του στο twitter έγραφε «…Κι αυτό το έργο ολοκληρώνεται όπως είχαμε δεσμευθεί…».

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ