ΔΙΑΦΟΡΑ

Έπεσε το twitter – Προβλήματα σύνδεσης και ανάγνωσης για τους χρήστες

 

Προβλήματα έχουν εντοπιστεί στους χρήστες του twitter καθώς τα τελευταία λεπτά υπάρχει πρόβλημα στη σύνδεση και στην ανάγνωση tweets.

Χιλιάδες είναι οι αναφορές από όλον τον κόσμο, πως το Twitter έχει “πέσει” καθώς δεν λειτουργεί, ούτε το login αλλά ούτε το Twitter feed.

Σύμφωνα με το downdetector.com οι αναφορές για τα προβλήματα του Twitter είναι εκατοντάδες τα τελευταία λεπτά, κάτι που υποδεικνύει ότι το πρόβλημα είναι γενικό. συγκεκριμένα εκτός από την Ελλάδα χρήστες διαμαρτύρονται για προβλήματα σε πολλές περιοχές όπως είναι Αμστερνταμ, Φιλιππίνες, Τένεσι, Πενσυλβάνια, Αίγυπτο.

«Τα Tweet δεν φορτώνουν αυτήν τη στιγμή, προσπαθήστε ξανά» είναι η φράση που φαίνεται στις οθόνες. Μάλιστα, σύμφωνα με αναφορές, σε όσους προσπαθούν να συνδεθούν, εμφανίζεται η φράση «Αυτή η σελίδα είναι εκτός λειτουργίας».

 

Έπεσε το twitter - Προβλήματα σύνδεσης και ανάγνωσης για τους χρήστες

 

Επαγρύπνηση στα ΑΤΜ: 2+1 σημάδια ότι έχει παραβιαστεί – Έτσι κλέβουν τα χρήματά σας!

Η ανάληψη χρημάτων από ένα ΑΤΜ και η αγορά πραγμάτων με τραπεζική κάρτα έχουν γίνει από καιρό συνηθισμένα για όλους μας. Σας αποκαλύπτουμε τους πιο συνηθισμένους τρόπους χειρισμού των ΑΤΜ που βοηθούν τους απατεώνες να κλέψουν τα χρήματα σας.

Για να κλέψουν χρήματα από την κάρτα σας, οι απατεώνες χρειάζεται να αντιγράψουν 2 πράγματα: τις πληροφορίες που περιέχονται στη μαγνητική ταινία της κάρτας σας και τον αριθμό PIN. Για να κλαπούν τα δεδομένα σε μια τραπεζική κάρτα (skimming), χρησιμοποιούνται 3 συσκευές.

Τα “σκίμερς” είναι συσκευές που διαβάζουν τις πληροφορίες που περιέχονται στη μαγνητική ταινία της κάρτας σας. Συνδέονται πάνω από την υποδοχή κάρτας σε ένα ΑΤΜ. Όταν κάποιος εισάγει την κάρτα του σε αυτό, τα δεδομένα μεταφέρονται από το «σκίμερ» στην ηλεκτρονική συσκευή του εγκληματία.

απατη-ατμ-κλοπη-13-7

Οι κρυμμένες κάμερες χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με το “σκίμερ” για να βγάλουν ένα βίντεο με τον αριθμό PIN. Η κάμερα μπορεί να τοποθετηθεί σε πολλά μέρη: στο ίδιο το ΑΤΜ (κοντά στο πληκτρολόγιο, πάνω από την οθόνη, κ.λπ.) ή κάπου κοντά. Μερικές φορές είναι τόσο μικρές που μπορούν να κρυφτούν σε ένα μικρό άνοιγμα του ΑΤΜ.

Μια πινακίδα κάλυψης πάνω από το πληκτρολόγιο χρησιμοποιείται επίσης για την καταγραφή του αριθμού PIN: το ψεύτικο πληκτρολόγιο «το θυμάται» όταν οι εγκληματίες την αφαιρέσουν και αποκωδικοποιήσουν τις πληροφορίες που περιέχει.

athensmagazine.gr



ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ