ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Επιχείρηση διάσωσης 220 μεταναστών σε αλιευτικό ανοικτά της Κρήτης – Αυτή την ώρα μεταφέρονται στην Κω!

Επιχείρηση διάσωσης μεταναστών, 60 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της Κρήτης,  βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα.

Πρόκειται για 220 ανθρώπους που βρίσκονταν σε αλιευτικό σκάφος και ξεκίνησαν από το Λίβανο.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, αυτή την ώρα μεταφέρονται με φορτηγό πλοίο που τους περισυνέλλεξε στην Κω, όπου αναμένονται σήμερα το μεσημέρι.  Σύμφωνα με τον πλοίαρχο του φορτηγού πλοίου  είναι  όλοι καλά στην υγεία τους.

Οι μετανάστες είχαν ξεκινήσει από τα τουρκικά παραλία και βρέθηκαν νότια από την Κρήτη. Ένας ψαράς, κοντά στην Κάρπαθο ήταν ο πρώτος που είδε το ακυβέρνητο σκάφος τους και δεν έμεινε απαθής. Πλησίασε και κατάφερε να βοηθήσει τους ανθρώπους που έτρεμαν από τον φόβο τους. Ειδοποίησε το Λιμενικό και η επιχείρηση διάσωσης βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Πιο αναλυτικά, μεγάλη επιχείρηση διάσωσης προσφύγων και μεταναστών, στα νότια στην Κρήτη, βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του λιμενικού Σώματος Νικόλαο Κοκκαλά.

Όπως ο ίδιος τόνισε, πρόκειται για 220 ανθρώπους που εντοπίστηκαν σε αλιευτικό σκάφος νότια της Καρπάθου και διασώθηκαν.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, αυτή την ώρα μεταφέρονται με φορτηγό πλοίο στην Κω. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι είναι όλοι καλά στην υγεία τους.

realvoice995.grΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ