ΔΙΑΦΟΡΑ

Επίσημο: Η απάντηση για το νέο lockdown το φθινόπωρο

Για την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού και νέα μέτρα που ενδεχομένως χρειαστεί να παρθούν, μίλησε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε πως συμφωνεί με τα όσα είπε ο καθηγητής Νίκος Σύψας, λέγοντας πως έχουμε δύο επιλογές: «Ή θα εμβολιαστούμε ή θα νοσήσουμε».

Όπως είπε, βρισκόμαστε σε μια άλλη φάση της πανδημίας όπου το εμβόλιο είναι η μόνη ασπίδα προστασίας των γύρω μας και αυτοπροστασίας. «Ο καθένας πρέπει να αναλάβει την ευθύνη του».

Η κυρία Πελώνη απέκλεισε το ενδεχόμενο επιβολής νέου lockdown και κάλεσε τους πολίτες να αναλάβουν τις ευθύνες τους. «Δεν είναι πρόθεση της κυβέρνησης να ξαναπάει σε lockdown», είπε. Η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε ότι «ελπίζουμε ότι μέχρι τέλος καλοκαιριού να έχουμε γύρω στο 70% ανοσία» και πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει πίεση στο Σύστημα Υγείας.

Για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, η κα Πελώνη αναφέρθηκε σε κλιμακωτή προσέγγιση, εξηγώντας πως «ξεκινάμε από αυτά που ανακοινώθηκαν και μετά θα υπάρξει έκδοση σχετικής ΚΥΑ».

Επίσης, για το αν θα προχωρήσουν και σε άλλους τομείς με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, είπε πως «όλα εξετάζονται και αξιολογούνται ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας και του εμβολιαστικού προγράμματος».

Σχετικά με τους εμβολιασμούς των παιδιών κάτω των 15 ετών αλλά και την επιστροφή τους στις τάξεις, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε πως στόχος είναι να επιστρέψουν οι μαθητές κανονικά.
Επίσης, οι εμβολιασμοί των παιδιών κάτω των 15 ετών είναι κάτι που συζητείται και το αξιολογούν οι επιστήμονες.

https://player.glomex.com/integration/1.555.0/iframe-player.html?origin=fullpage&pageUrl=https%3A%2F%2Fplayer.glomex.com%2Fintegration%2F1.555.0%2Fiframe-player.html%3Forigin%3Diframe%26pageUrl%3Dhttps%253A%252F%252Finstanews.gr%26integrationId%3D40599w17kov6ivdj%26playlistId%3Dv-ccsn1lt4gubt-st%26playlistIndex%3D0&integrationId=40599w17kov6ivdj&playlistId=v-ccsn1lt4gubt-st&playlistIndex=0


ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ