ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Επίσκεψη χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου Χρήστου Ευστρατίου στο Επαρχείο Καρπάθου & Ηρωικής Νήσου Κάσου

 

Διήμερη επίσκεψη πραγματοποίησε ο χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Ευστρατίου Χρήστος για να εξετάσει από κοντά θέματα των δύο νησιών.

Με την άφιξη του στην Κάρπαθο πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με την Έπαρχο Καρπάθου – Ηρωικής Νήσου Κάσου κ. Νικολαΐδου Καλλιόπη, με τον προϊστάμενο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Καρατάσιο Ιωάννη, και τον κ. Παπαϊωάννου Ιωάννη, Προϊστάμενο Τμήματος εκτέλεσης Έργων Δωδεκανήσου κατά την οποία συζητήθηκαν έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη αλλά και έργα των οποίων η δρομολόγηση και κατά συνέπεια η υλοποίησή τους θα διευθετηθεί με την τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος της Περιφέρειας.

Ο κ. Ευστρατίου τόνισε ότι στο Τεχνικό πρόγραμμα υπάρχει πίστωση ποσού τετρακοσίων χιλιάδων ευρώ (400.000 €) για την συντήρηση του επαρχιακού οδικού δικτύου επισημαίνοντας ότι άμεσα θα πρέπει να γίνει η σωστή διαδικασία για την απορρόφηση του.

Στη συνέχεια ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου μαζί με τους υπηρεσιακούς παράγοντες επισκέφθηκαν και έλεγξαν τα σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου στα οποία έχουν ήδη γίνει παρεμβάσεις στα πλαίσια του έργου «Συντήρηση Επαρχιακού Οδικού Δικτύου».

Την δεύτερη μέρα στο χώρο του Επαρχείου σε νέα σύσκεψη συζητήθηκαν θέματα που αφορούν αποκλειστικά την Ηρωική Νήσο Κάσο. Έργα τα οποία είναι ώριμα προς δημοπράτηση καθώς και έργα τα οποία αν και υπάρχουν οι σχετικές μελέτες και είναι ενταγμένα στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου, η χρηματοδότηση θα πρέπει να γίνει από την Περιφέρεια.

Εν συνεχεία έγινε συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο του Συλλόγου Αιμοδοτών Καρπάθου Καρανικόλα Αντώνη και τη γραμματέα Λογοθέτη Σοφία. Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την ομαλή λειτουργία του Συλλόγου. Ακολούθησε συνάντηση στον Δήμο Καρπάθου με τους Αντιδημάρχους Μανωλάκη Μιχαήλ και Λυριστή Ιωάννη και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Παραγυιό Εμμανουήλ. Παρόντες στη σύσκεψη του Δήμου Καρπάθου ήταν και ο Προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καρπάθου, κ.Γεργατσούλης Δημήτριος και έγινε ενημέρωση από τις Τεχνικές Υπηρεσίες. Συζητήθηκαν επίσης και θέματα που αφορούν την Πολιτική Προστασία της νήσου Καρπάθου

Ακολούθησε επίσκεψη στο φράγμα Σχοινά όπου ο υπεύθυνος εργοδηγός του έργου Κωσταβασίλης Χρήστος ενημέρωσε για την εξέλιξη του έργου, όπως επίσης και στο Δημοτικό Γήπεδο Πηγαδίων Καρπάθου αφού το έργο της Περιφέρειας Νότιου Αιγαίου για τον ηλεκτροφωτισμό του βρίσκεται σε εξέλιξη.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΕΦΗΜΕΡΙΔΑ