ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Επιστολή του κ. Κ. Σαρή προς τον Δήμαρχο Ρόδου για “απαράδεκτη παραλία”

Φωτογραφία αρχείου
 

O κ. Κωνσταντίνος Σαρής, απέστειλε επιστολή προς τον Δήμαρχο Ρόδου, σχετικά με την κατάσταση της παραλίας στο ξενοδοχείο των Ρόδων.

Η επιστολή:

Κύριε Δήμαρχε.

Στις 20-5-2020 σας έστειλα μίαν επιστολή της οποίας το κείμενο είχε ως εξής :

«Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι η παραλία κάτω ακριβώς από το ξενοδοχείο των Ρόδων, είναι επιεικώς απαράδεκτη. Διάφορα αγριόχορτα έχουν φυτρώσει γύρω από την ντουζιέρα, ο δε λοιπός χώρος έχει καταντήσει σε χώρο απορρίψεως διαφόρων αχρήστων αντικειμένων.

Η πόλη της Ρόδου διαχρονικά διακρίνεται, εκτός όλων των άλλων και για την καθαριότητα της και είμαι βέβαιος ότι η παράδοση αυτή θα διατηρηθεί και στην δική σας θητεία.

Επί πλέον θέλω να σας θέσω και μια άλλη παράμετρο γύρω από την κατανάλωση του νερού από τους λουόμενους. Τις περισσότερες φορές αφήνουμε το νερό να τρέχει ακατάπαυστα χωρίς να υπολογίζουμε ότι αυτό είναι το πολυτιμότερο αγαθό.

Η γνώμη μου είναι αν δεν μπορεί να τοποθετηθεί κερματοδέκτης, τουλάχιστον να διακόπτεται μετά από ορισμένο χρόνο η ροή του νερού.

Τους προβληματισμούς μου αυτούς γύρω από το συγκεκριμένο θέμα, τους θέτω και υπόψη σας με την βεβαιότητα ότι αν τους θεωρείτε βάσιμους θα ασχοληθείτε και με τα μικροζητήματα αυτά.

Τέλος να σας επισημάνω ότι οι περισσότεροι που επισκέπτονται την σπάνια αυτή παραλία μας, πετούν τα πλαστικά μπουκάλια, ιδίως του νερού στην θάλασσα ή τα αφήνουν στην παραλία και με το κύμα παρασύρονται στη θάλασσα με τεράστιες επιπτώσεις. Αν κρίνετε σκόπιμο καλό θα είναι να τοποθετηθούν στην παραλία πινακίδες με περιεχόμενο «Διατηρείτε την παραλία καθαρή». Πιστεύω ότι κάποιοι θα ευαισθητοποιηθούν.

 

Η επιστολή μου είχε αποκλειστικό και μόνο σκοπό την εμφάνιση της πόλης μας για την οποία και θα πρέπει να ενδιαφέρεται ο κάθε δημότης.

Στην επιστολή μου αυτή δεν απαντήσατε , αλλά ούτε προβήκατε σε οποιανδήποτε ενέργεια η οποία θα αποσκοπούσε στην βελτίωση της κατάστασης .

Επιπρόσθετα να σας γνωρίσω ότι δεν επιτρέπεται η χρήση σαμπουάν από τους λουόμενους , διότι ρυπαίνει το θαλάσσιο περιβάλλον, όμως είναι αρκετοί οι λουόμενοι που είτε από άγνοια είτε για οποιονδήποτε λόγο εξακολουθούν την ανεπίτρεπτη χρήση του σαμπουάν.

Ευελπιστώ ότι αυτήν την φορά θα λάβετε τα απαιτούμενα μέτρα προτού λήξει η τουριστική περίοδος. Άλλωστε έχετε ικανούς Αντιδημάρχους και Ειδικούς Συμβούλους οι οποίοι μπορούν να ασχοληθούν με τα μικροζητήματα για να μην αναλίσκεται ο Δήμαρχος με αυτά.

Ρόδος 24-6-2020

Με εκτίμηση

Κωνσταντίνος Σαρής

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ