ΕΛΛΑΔΑ

Επιστρατεύονται 206 παθολόγοι, πνευμονολόγοι και γενικοί ιατροί για την ενίσχυση του ΕΣΥ στην Αττική – Η ανακοίνωση του Βασίλη Κικίλια

Το είχε προαναγγείλει, είχε δώσει τελεσίγραφο και νωρίς το πρωί της Δευτέρας (22.03.2021), λίγο μετά τις 08:00 το πρωί ο Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε και επίσημα ότι ξεκινά η επιστράτευση ιδιωτών γιατρών στην Αττική.

Αν και στη δήλωση με την οποία ο Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε την επιστράτευση δεν αναφέρεται ο αριθμός των γιατρών που θα πάρουν “φύλλο πορείας”, εκτιμάται ότι στα νοσοκομεία της Αττικής απαιτούνταν σχεδόν 200 γιατροί και μέχρι να ληφθεί η απόφαση είχαν δηλώσει προθυμία μόλις 61.

Λίγες ώρες αφού όλη η χώρα συγκλονίστηκε από την εικόνα έξω από τον Ευαγγελισμό, σε ένα βράδυ εφημερίας, με τα ασθενοφόρα το ένα πίσω από το άλλο, το υπουργείο Υγείας αποφάσισε να κάνει πράξη αυτό που είχε προαναγγείλει μέρες πριν και ύστερα από ένα Σαββατοκύριακο έντασης.

Στη δήλωσή του, ο Βασίλης Κικίλιας αφού ευχαριστεί το μικρό αριθμό των ιδιωτών γιατρών που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της κυβέρνησης, ανακοίνωσε την «επίταξη προσωπικών υπηρεσιών ιατρών των ειδικοτήτων Παθολόγων, Πνευμονολόγων και Γενικών Ιατρών στην Αττική».

Η δήλωση του Βασίλη Κικίλια

«Το Υπουργείο Υγείας απηύθυνε επί εβδομάδες πρόσκληση – έκκληση προς τους ιδιώτες ιατρούς, για την ενίσχυση των Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ. στο τρίτο σφοδρό κύμα της πανδημίας COVID-19.

Δυστυχώς, πολύ μικρός αριθμός ιδιωτών ιατρών προσήλθε. Τους ευχαριστούμε.

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις έκτακτες συνθήκες και την επιτακτική ανάγκη περίθαλψης των συνανθρώπων μας, το Υπουργείο Υγείας προβαίνει σε επίταξη προσωπικών υπηρεσιών ιατρών των ειδικοτήτων Παθολόγων, Πνευμονολόγων και Γενικών Ιατρών στην Αττική».


ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ