ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Επιτακτική η ανάγκη μίας νέας Λαχαναγοράς

ΘΑ ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΘΕΙ Η ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΑ
Η ΠΑΡΑΛΑΒΗ-ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Οι ξενοδοχειακές μονάδες στο νησί της Ρόδου έχουν εξαπλωθεί σε όλη την ανατολική πλευρά του νησιού, με προοπτικές να αυξηθούν ακόμα περισσότερο, ειδικά τώρα που αναμένεται και η αξιοποίηση του Γκολφ Αφάντου. Από το Φαληράκι έως την Κατταβιά η Ρόδος αριθμεί πλέον των 50.000 κλινών, αριθμός που δημιουργεί πονοκέφαλο στους φορείς για την εύρυθμη λειτουργία των υποδομών και των παροχών υπηρεσιών. Ένα από τα προβλήματα είναι και η τροφοδοσία των ξενοδοχείων και των εκατοντάδων καταστημάτων. Τόσο η κεντρική λαχαναγορά, όσο και οι αποθήκες των χονδρεμπόρων λιανικού εμπορίου βρίσκονται στην πόλη ή μέχρι το Τσαΐρι. Ένας μεγάλος αριθμός φορτηγών ξεκινά κάθε πρωί για να μοιράσει εμπορεύματα και είδη πρώτης ανάγκης. Κι ακόμα ένας άλλος αριθμός φορτηγών ξεκινά από τη Νότια Ρόδο και από τη δυτική πλευρά του νησιού για να φέρει στην πόλη και την κεντρική λαχαναγορά τα τοπικά προϊόντα.

Είναι καιρός να μοιρασθεί η διαδρομή. Ήλθε η ώρα η Ρόδος να αποκτήσει μία νέα κεντρική λαχαναγορά, σύγχρονη, μεγαλύτερη και εύκολα προσβάσιμη από όλα τα παραγωγικά χωριά. Σήμερα η τοπική παραγωγή κατά 80% βρίσκεται στη Νότια Ρόδο και στη Κρητηνία, Μαντρικό και Έμπονα. Οι παραγωγοί ξεκινούν αξημέρωτα για να κουβαλήσουν τα προϊόντα τους στη λαχαναγορά στο Ζέφυρος. Είναι καιρός να μεταφερθεί η κεντρική λαχαναγορά σε σημείο του νησιού που να ελαττώσει αυτές τις αποστάσεις, αλλά παράλληλα να εξυπηρετήσει και τα φορτηγά που έρχονται από τον Πειραιά. Το θέμα ήδη απασχολεί τους φορείς, εκπρόσωποι των οποίων πιέζουν για την παραχώρηση δημόσιου κτήματος, με την Περιφέρεια να διατίθεται για την χρηματοδότηση της κατασκευής των εγκαταστάσεων.

Το έργο αυτό θα αποσυμφορήσει το κυκλοφοριακό πρόβλημα, θα επισπεύσει τις παραδόσεις των προϊόντων χωρίς να κινδυνεύουν από αλλοιώσεις και ταρακουνήματα. Υπάρχουν κι άλλα θετικά στοιχεία από αυτή την αλλαγή, στοιχεία που δεν είναι ώρα για ιδιαίτερη ανάλυση.

 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ