ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση με βιτριόλι: Καμάρωνε η κατηγορούμενη λέει ο δικηγόρος της Ιωάννας

Σοκαρισμένος εμφανίστηκε ο δικηγόρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου, Απόστολος Λύτρας, από όσα έζησε χθες Πέμπτη (30.9.2021) στην αίθουσα του δικαστηρίου, όπου αναβίωσε η επίθεση με βιτριόλι κατά της Ιωάννας. Ο κ. Λύτρας είπε χαρακτηριστικά ότι η κατηγορούμενη, Έφη, «καμάρωνε για όσα έκανε».

Ο Απόστολος Λύτρας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ για τη δίκη της επίθεσης με βιτριόλι ανέφερε: «Συγκλονιστήκαμε και εγώ και η Ιωάννα, με την απάθεια της κατηγορουμένης, δεν υπήρχε κανένα συναίσθημα, αυτός ο άνθρωπος είναι επικίνδυνος». Σε αυτό το σημείο είπε: «Εμφανίστηκε λες και καμάρωνε για αυτό που έχει κάνει, δεν έσκυψε καμία φόρα το κεφάλι της πρώτη φόρα το βλέπω αυτό, ακόμα και με την εμφάνιση της προσπαθούσε νομίζω να δείξει: “κοιτάξτε πως είναι το δικό μου πρόσωπο μπορώ να είμαι βαμμένη μπορώ να είμαι περιποιημένη”».

Σημείωσε πως και οι αστυνομικοί είχαν πει στην Ιωάννα ότι υπάρχει κίνδυνος και πως «αυτή η γυναίκα να προσπαθεί να σε σκοτώσει», σχολιάζοντας πως «φοβάται και το “μετά” η Ιωάννα. Και πώς είναι δυνατόν να μη ζει με το φόβο ένας άνθρωπος που έχει ζήσει τέτοιο πράγμα».

Στη συνέχεια ρωτήθηκε για την τοποθέτηση της Έφης, «Ιωάννα εσύ ξέρεις γιατί έγινε». Ο κ. Λύτρας είπε: «Δεν απάντησε τίποτε όσον αφορά τη δήλωσή της. Ρώτησα το δικαστήριο γιατί δε ρωτήθηκε για ποιο λόγο το λέει. Η Ιωάννα τη ρώτησε αν είναι ικανοποιημένη».

Σημείωσε πως έχει ζητήσει από το δικαστήριο να κληθούν από το δικαστήριο τα δύο άτομα που κατά τη γνώμη του έχουν βοηθήσει με κάποιο τρόπο την κατηγορουμένη. «Δεν υπάρχει κατάθεση, παρότι είχαμε ζητήσει εμείς από την κ. ανακρίτρια γι’ αυτές τις κλήσεις να καλέσει τους συγκεκριμένους, και ξαφνικά ακούμε από τα ΜΜΕ κάποιον δικηγόρο, που τέλος πάντων, χωρίς να υπάρχει αυτή τη στιγμή η αρμοδιότητα ή κάποια εμπλοκή του συγκεκριμένου, να μας λένε πράγματα ότι ζήτησε βιτριόλι από το συγκεκριμένο, ότι του ζητούσε να την παρακολουθήσει, ότι είχε καταλάβει ότι είχε εμμονή με την Ιωάννα, ότι είχε ακούσει πως ήθελε να σκοτώσει την Ιωάννα κι όλα αυτά τα πράγματα να μην έχει πάει αυτός ο άνθρωπος να τα καταθέσει. Μου κάνει εντύπωση πως ένας άνθρωπος, όταν όλη η Ελλάδα ασχολείται με αυτό το θέμα να μην πάρει είδηση» σημείωσε.

Ο κ. Λύτρας αναφέρθηκε και στην Ιωάννα και τόνισε πως «της έκανε πολύ καλό που ήρθε στην πρώτη συνεδρίαση και καταφέραμε να τη βγάλουμε από το σπίτι της να δει κόσμο, να μιλήσει με κόσμο να έρθει σε επαφή με άλλους ανθρώπους να νιώσει τη στήριξη της έδωσε πραγματικά δύναμη. Η αγάπη και η συμπαράσταση που βιώνει από τον κόσμο την έχουν κάνει πραγματικά πολύ πιο δυνατή».

«Έλιωναν τα μάρμαρα και τα σίδερα»

Ο κ. Λύτρας μίλησε και στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 λέγοντας πως τόσα χρόνια πρώτη φορά ακούει τέτοιες περιγραφές: «Ποιος άκουσε τις χθεσινές καταθέσεις συγκλονίστηκε. Μιλάμε για περιγραφές που στα τόσα χρόνια που κάνω αυτή τη δουλειά πρώτη φορά άκουσα, τόσο από την Ιωάννα, όσο και από μάρτυρες».

Περιέγραψε πως «το μαρμάρινο πάτωμα έξω από το ασανσέρ έχει διαβρωθεί, όπως και η πόρτα του ασανσέρ. Το αφτί της εξαφανίστηκε και τα ρούχα της έλιωναν μαζί με το δέρμα. Το αποτέλεσμα θα ήταν ο θάνατος αν δεν είχε πάει αμέσως στο νοσοκομείο».

Επανέλαβε πως η κατηγορούμενη ήταν ιδιαίτερα προκλητική, χωρίς ίχνος μεταμέλειας: «Την προκάλεσα να ζητήσει συγγνώμη. Δεν το έκανε. Δεν απάντησε ούτε στο “γιατί” το έκανε» ενώ χαρακτήρισε «πυροτέχνημα» τη φράση της προς την Ιωάννα «ξέρεις γιατί το έκανα».

Όπως είπε η Ιωάννα πιστεύει πως η κατηγορούμενη ήθελε να την αναγνωρίσει, «γι’ αυτό και την κοίταζε στα μάτια την ώρα της επίθεσης».

Ο Απόστολος Λύτρας προχώρησε σε μια ακόμη αποκάλυψη: Όταν μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου δεν βρισκόταν κανείς άλλος πλην των αστυνομικών η Ιωάννα γύρισε στην Έφη, ζητώντας της να της αποκαλύψει τον λόγο της επίθεσης, χωρίς εκείνη να απαντήσει.

Τέλος, σχετικά με το άνδρα που φαίνεται να ήταν η αφορμή για την επίθεση, δήλωσε πως δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο και ίσως χρειαστεί η «βίαιη προσαγωγή» του.

newsitΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ