ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση με βιτριόλι: Τι λέει η δημοσιογράφος που πήρε την πρώτη συνέντευξη από την 34χρονη Ιωάννα (vid)

Το πρωί 20ης Μαΐου 2020 η ζωή της Ιωάννας Παλιοσπύρου άλλαξε για πάντα. Καθώς πήγαινε στη δουλεία της δέχθηκε επίθεση στο πρόσωπο με βιτριόλι. Για το πώς είναι σήμερα η 34χρονη, μίλησαν το πρωί της Πέμπτης στο MEGA η δημοσιογράφος, στην οποία η Ιωάννα δίνει την πρώτη της συνέντευξη μετά το τραγικό συμβάν, και η γιατρός της.

Η Σόνια Καζόνι τόνισε την τεράστια ευγνωμοσύνη που αισθάνεται η 34χρονη για την διευθύντρια Πλαστικής Χειρουργικής της Μονάδας Εγκαυμάτων στο «Θριάσιο», Μαρία Καλοφώνου, καθώς είναι ο άνθρωπος που κατάφερε να την κρατήσει στη ζωή.

«Συναντηθήκαμε και κάναμε τη συνέντευξη. Το συζητούσαμε αρκετό καιρό πριν βρεθούμε να μιλήσουμε. Αυτό βοήθησε να χτιστεί μια σχέση ανάμεσά μας. Ένας άνθρωπος που έχει περάσει κάτι τόσο σκληρό θέλει να νιώσει μια σιγουριά και εμπιστοσύνη. Μιλούσαμε περίπου ένα μήνα πριν προχωρήσουμε», είπε η δημοσιογράφος του ΟΚ.

Και πρόσθεσε: «Με την Ιωάννα έχουμε μιλήσει για όλα. Από την ημέρα που πήγαινε στη δουλειά της και δέχτηκε την επίθεση, το πώς αντέδρασες, πώς ήταν οι πρώτες μέρες στο νοσοκομείο. Η Ιωάννα έχει δεκάδες γιατί, γιατί με τη γυναίκα που έχει συλληφθεί είχαν τελείως τυπική σχέση και δεν υπήρχε και τίποτα που να τις χωρίζει. Δεν υπήρχε καμία αντιζηλία μεταξύ τους, επί της ουσίας. Έχει μια υπέροχη μητέρα που τη συνάντησα όταν πήγα, και είναι στο πλευρό της από όταν έγινε το ατύχημα μέχρι τώρα. Χρειάζεται επί της ουσίας 24ωρη φροντίδα. Τώρα επειδή υπάρχει ένας δρόμος μπροστά με πολλά επίπονα και κοστοβόρα χειρουργεία, έχει μια δύσκολη διαδρομή για να κερδίσει πίσω τη ζωή της. Ξέρω ότι η Ιωάννα θέλει η φερόμενη ως ένοχη να απολογηθεί».

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

«Ποτέ δε θα έχουμε αυτό που χάθηκε με το βιτριόλι»

Για το πώς είναι σήμερα Ιωάννα μίλησε στο MEGA και η γιατρός της, Μαρία Καλοφώνου, διευθύντρια Πλαστικής Χειρουργικής της Μονάδας Εγκαυμάτων στο «Θριάσιο». Εξηγούμε στους ασθενείς ότι ο εφιάλτης δεν τελειώνει μετά το νοσοκομείο» είπε μεταξύ άλλων.

Η κ. Καλοφώνου εξήγησε γιατί η Ιωάννα πρέπει να φοράει ειδική μάσκα, αλλά και ποια είναι η εικόνα των εγκαυμάτων της σήμερα. «Η μάσκα ασκεί πίεση στις ουλές. Ο σκοπός της είναι να μην φουσκώσουν οι ουλές. Πιέζει τις ουλές έτσι ώστε να μην γίνουν υπερτροφικές και να μην φουσκώσουν πολύ. Δίνει μια κατεύθυνση στις ίνες κολλαγόνου πιέζοντάς τες, ώστε το αποτέλεσμα να είναι καλύτερο και να μειωθούν οι ουλές. Να γίνει δηλαδή πιο μαλακό το δέρμα, να έχει καλύτερες κινήσεις, γιατί τα εγκαύματα αφήνουν ουλές οι οποίες είναι άσχημες φουσκώνουν και τραβούν το πρόσωπο σε διάφορες κατευθύνσεις. Θα τη φοράει για πολύ καιρό και θα προσαρμόζεται ανά καιρούς. Ήδη την έχουμε προσαρμόσει τρεις φορές. Η Ιωάννα φοράει και σε όλο της το σώμα ειδικά ενδύματα. Έχει καεί στον κορμό μέχρι την πλάτη και τα δύο χέρια της», σημείωσε.

Και πρόσθεσε: «Ο ήλιος αυτή τη στιγμή είναι απαγορευτικός. Η Ιωάννα ξέρει ότι το δέρμα που θα έχει δε θα έχει ποτέ τις ιδιότητες του φυσιολογικού δέρματος. Πάντα θα είναι πιο ευαίσθητο. Ποτέ δε θα έχουμε αυτό που χάθηκε με το βιτριόλι. Όσα χρόνια και να περάσουν θα υπάρχει πάντα ευαισθησία. Τουλάχιστον για ένα χρόνο απαγορεύεται να βγει στον ήλιο, και όταν θα αρχίσει να βγαίνει, θα βγαίνει με τεράστιες προφυλάξεις».

«Είναι πολύ δύσκολο αυτό που περνάει η Ιωάννα. Εξηγούμε στους ασθενείς ότι ο εφιάλτης δεν τελειώνει μετά το νοσοκομείο. Τους το εξηγούμε, αλλά είναι άλλο να το ζουν, και να βλέπουν ότι έχουν μπροστά τους μεγάλο αγώνα. Έχει κάνει μέχρι τώρα οχτώ χειρουργεία. Προβληματιστήκαμε πολύ με τα βλέφαρα, γιατί έπρεπε να κλείνουν για να διατηρηθεί η όραση. Είχε καεί το ένα βλέφαρό της. Θα κάνει και άλλα χειρουργεία. Περιμένουμε ωρίμανση των ουλών και στη συνέχεια θα κάνει αρκετά χειρουργεία», είπε η κ. Καλοφώνου.

«Εμείς είμαστε μονάδα βαρέων εγκαυμάτων. Έχουμε δει και πιο μεγάλης έκτασης περιστατικά. Η ιδιαιτερότητα εδώ είναι ότι πρόκειται για επίθεση, και αυτό τα αλλάζει όλα. Η Ιωάννα τρώει. Έχει μια δυσκολία στην κίνηση στο στόμα, έχει ουλές γύρω από το στόμα και το πηγούνι. Δεν την εμποδίζουν στη σίτιση αλλά θέλει ακόμα δουλειά η περιοχή γύρω από το στόμα», ανέφερε ακόμα σχετικά με την κατάσταση της 34χρονης.

#pressgreece

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ