ΔΙΑΦΟΡΑ

«Επιτρέπεται στους ανεμβολιάστους το take away σε καφετέριες και εστιατόρια»

Οι ανεμβολίαστοι δεν μπορούν να μπουν στα κατάστημα εστίασης και να παραμείνουν, παρά μόνο να πάρουν την παραγγελία τους και να φύγουν.

Ειδικότερα, ο μόνος λόγος που μπορούν να εισέρχονται οι ανεμβολίαστοι σ’ ένα κατάστημα εστίασης, που προσφέρει υπηρεσία take away, είναι μόνο για να δώσει παραγγελία και να την παραλάβει.

Ο ιδιοκτήτης ή υπεύθυνος του καταστήματος, σύμφωνα με τα νέα μέτρα, οφείλει να σκανάρει τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης, μόνο όταν ο πελάτης αποφασίσει να καθίσει.

Πότε μπορούν οι ανεμβολίαστοι να εισέλθουν σε ένα κατάστημα εστίασης

Ο εξωτερικός χώρος είναι ο μοναδικός χώρος που μπορεί να φιλοξενήσει τον ανεμβολίαστο, μόνο αν έχει κάνει το rapid ή PCR τεστ, να το ταυτοποιήσει και να μην έχει παρέλθει το χρονικό όριο της ισχύος του.

«Αυτό είναι και το πρόβλημα, δεν ξέρουμε και την πρόθεση του πελάτη και ανάλογα με την δουλειά, μπορεί να υπάρξει μια καθυστέρηση κάποιων λεπτών» υπογράμμισε, μιλώντας στο MEGA, υπεύθυνος καταστήματος εστίασης.

Επειδή στις υπηρεσίες take away ο πελάτης δεν είναι υποχρεωμένος να έχει πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό τεστ, με το που θα μπει ο πελάτης στο κατάστημα, ιδιοκτήτης ή υπάλληλος ρωτάει αν θέλει να καθίσει ή αν θα πάρει το προϊόν που επιθυμεί πακέτο.

Υπενθυμίζεται ότι στους καθημερινούς ελέγχους για την επιτήρηση των νέων μέτρων μετέχουν 8.000 αστυνομικοί, 1.900 συνεργεία των 10-15 ατόμων σε όλη τη χώρα και μέχρι στιγμής, φαίνεται πως έχουν συμμορφωθεί οι περισσότεροι πολίτες και ιδιοκτήτες των καταστημάτων.
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ