ΕΛΛΑΔΑ

Έρχεται «κόκκινη λίστα» με ελληνικά νησιά και από την Ολλανδία! Κλείνουν πρόωρα χιλιάδες ξενοδοχεία

Ôï Äéáêüöôé, Äéáêïöôü, ÌáêñïíÞóé Þ Ìáêñõêýèçñá åßíáé ôï âáóéêüôåñï ëéìÜíé ôùí ÊõèÞñùí.. Ïöåßëåé ôçí ïíïìáóßá ôïõ óôçí ðáñáêåßìåíç íçóßäá ðïõ öÝñåé ôï ßäéï üíïìá. Ç íçóßäá óõíäÝåôáé ìå ôá õðüëïéðá Êýèçñá ìÝóù ìéáò ôóéìåíôÝíéáò ãÝöõñáò êáé äçìéïõñãåß Ýíá üñìï. Óå áõôÞí ëåéôïõñãåß áðü ôï 1995 ôï óýã÷ñïíï ëéìÜíé.

Ο πρόεδρος των ξενοδόχων μιλάει στο newsit.gr και εξηγεί γιατί οι Βρετανοί που θέλουν να προλάβουν να μην μπουν σε καραντίνα πληρώνουν μια περιουσία για εισιτήρια επιστροφής.

Μετά την Βρετανία και η Ολλανδία μπαίνει στο κλαμπ των χωρών, που ως προληπτικό επιδημιολογικό μέτρο προστασίας κατά της διασποράς του κορονοϊού, θα επιβάλλουν 14ημερη καραντίνα όσους πολίτες από την χώρα τους θα επιστρέφουν από τα νησιά: Λέσβο, Τήνο, Σέριφο, Μύκονο, Κρήτη, Σαντορίνη και Ζάκυνθο.

Για την Βρετανία η οδηγία που ανακοινώθηκε μόλις χθες και έχει προκαλέσει σύγχυση στους τουρίστες που βρίσκονται ήδη εδώ μπαίνει σε εφαρμογή από αύριο, ενώ για την Ολλανδία όπως αναφέρει στο newsit.gr ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) Γρηγόρης Τάσιος η ανακοίνωση αναμένεται από ώρα σε ώρα.

«Αυτή την στιγμή το μεγαλύτερο πρόβλημα σε σχέση με την Βρετανική αγορά εστιάζεται στην Κρήτη γιατί η Tui από τις 22 Σεπτεμβρίου σταματάει το πρόγραμμα της για Χανιά και Ηράκλειο που σημαίνει πως από εδώ και στο εξής θα έχει μόνο επιστροφές».

 

Όπως εξηγεί ο πρόεδρος των ξενοδόχων, τα βρετανικά δημοσιεύματα που θέλουν χιλιάδες τουρίστες να μπαίνουν σε ατελείωτες λίστες αναμονής για ένα εισιτήριο, προκειμένου να φτάσουν στην χώρα τους πριν την έναρξη του μέτρου της 14ημερης καραντίνας είναι 100% υπερβολικά, καθώς οι πτήσεις είναι ήδη προγραμματισμένες. Αυτό σημαίνει πως όσο κι αν κάποιος επιθυμεί να φύγει εδώ και τώρα δεν μπορεί αφού και λίγες θέσεις να υπάρχουν στις πτήσεις, τα last minute εισιτήρια πληρώνονται ακριβά.

«Μέχρι τον Αύγουστο ο τουρισμός στη χώρας μας ήταν δυο βήματα πίσω, τώρα είναι τρία αυτό είναι ξεκάθαρο. Εκτός από την Μεγάλη Βρετανία, την ίδια οδηγία, σύμφωνα με πληροφορίες μου, για κάποιες περιοχές της χώρας θα βγάλει σήμερα και η Ολλανδία. Για παράδειγμα το πρόβλημα στην Κρήτη με την διασπορά του κορονοϊού εντοπίζεται στα Μάλια. Οι έλεγχοι έπρεπε να ήταν πιο αυστηροί. Η Κρήτη την πάτησε με τα Μάλια και την Γεωργιούπολη στη Χανιά. Όταν επιστρέφει ο τουρίστας στη Βρετανία και του λένε από που γύρισες εκείνος λέει από την Κρήτη δεν δίνει τα Μάλια ή την Γεωργιούπολη», αναφέρει ο Γρηγόρης Τάσιος

Και προσθέτει: «Δεν υπάρχουν τελευταίας στιγμής πτήσεις να το ξεκαθαρίσουμε αυτό όλες είναι προγραμματισμένες. Το αν κάποιος θελήσει ν αναζητήσει εισιτήριο για να επιστρέψει εδώ και τώρα από την μια είναι λογικό να το βρει ακριβότερο και από την άλλη δεν προλαβαίνει γιατί από αύριο στη χώρα του θα έχουν καραντίνα. Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι θέλουν να πουν οι Βρετανοί με όλα αυτά τα δημοσιεύματα. Η σεζόν έχει τελειώσει στην ουσία από τα 5,5 χιλιάδες ανοιχτά ξενοδοχεία τον Σεπτέμβριο θα μείνουν τα 2,5 χιλιάδες ανοιχτά. Πάμε για ένα πρόωρο κλείσιμο».ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ