ΕΛΛΑΔΑ

Έρχεται «βόμβα» μεγατόνων από Σεπτέμβρη: Τι θα ισχύσει με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και τα πιστοποιητικά

 

Πιστοποιητικά εμβολιασμού: Οι αλλαγές από το φθινόπωρο

Στην πρωινή εκπομπή «Οι Αταίριαστοι» του ΣΚΑΪ βρέθηκε καλεσμένη η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας κα. Μίνα Γκάγκα. Η ίδια μεταξύ άλλων εξήγησε πώς θα ξεκινήσει η χρονιά στα σχολεία αλλά και τι θα γίνει με τα πιστοποιητικά εμβολιασμού από τον Σεπτέμβριο, όταν σιγά σιγά τελειώσει η θερινή περίοδος.

Η υπουργός τόνισε ότι θεωρεί πως δεν θα χρειαστεί ξανά η χρήση των πιστοποιητικών εμβολιασμού έναντι του κορωνοϊού κρατώντας πάντως και μία επιφύλαξη, προσθέτοντας ότι ο χειμώνας είναι μπροστά και ο κορωνοϊός «μας έβγαλε πολλές φορές ψεύτες. Περιμέναμε ότι θα τελειώσει πιο νωρίς, ξαναξεκινούσε…», ενώ σύστησε την τέταρτη δόση σε όσους έχουν συμπληρώσει τετράμηνο από τη νόσησή τους.

«Θεωρούμε όλοι, λίγο πολύ, ότι από εδώ και πέρα τα πράγματα θα είναι ήπια», τόνισε η κ. Γκάγκα ενώ συμπλήρωσε ότι «Νομίζω ότι από εδώ και πέρα ο κορωνοϊός μετατρέπεται σε ένα είδος γρίπης αυτό φαίνεται διεθνώς».

Η αναπληρώτρια υπουργός ανέφερε ότι τα σχολεία θα ανοίξουν με τον ίδιο τρόπο που έγινε και την προηγούμενη χρονιά, με την ίδια προσοχή ενώ τα πολλά κρούσματα της γρίπης το καλοκαίρι, σε νεαρά παιδιά, δεν είναι τόσο ανησυχητικά αλλά η μάσκα προστατεύει και από αυτά.

enimerotiko.grΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ