ΕΛΛΑΔΑ

Ερντογάν για Καστελόριζο: Θέλουν να μας εγκλωβίσουν στις ακτές μας – Ελπίζω να μην πληρώσουν βαρύ τίμημα

Turkish President Tayyip Erdogan speaks during a meeting of his ruling AK Party in Ankara, Turkey, August 13, 2020. Presidential Press Office/Handout via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS PICTURE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. NO RESALES. NO ARCHIVE.

Νέες πολεμικές δηλώσεις από τον πρόεδρο της Τουρκίας, μετά την πολύωρη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. “Διαλυμένες” οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις.

Οι πολεμικές απειλές του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάνεναντίον της χώρας μας είναι πλέον… καθημερινό φαινόμενο. Μετά την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που διήρκεσε τέσσερις ώρες, ο πρόεδρος της Τουρκίαςφωτογράφισε το Καστελόριζο, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Στην Ανατολική Μεσόγειο θέλουν να μας εγκλωβίσουν στις ακτές μας με ένα νησί 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων και αυτό δεν μπορεί να συμβεί”.

Και συνέχισε: “Για την ανεξαρτησία της Τουρκίας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και τη διπλωματία και τη στρατιωτική ισχύ. Τις τελευταίες ημέρες στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο προσπαθούν να δημιουργήσουν τετελεσμένα. (…) Όταν έρθει η ώρα ελπίζω να μην πληρώσουν βαρύ τίμημα. Αντί να κάθονται στο τραπέζι μαζί μας, θα άφηνα την ιστορία στην άκρη για όσους αγωνίζονται με τη διαλυμένη στρατιωτική τους δύναμη, και τους συμβουλεύω να εξετάσουν τη διπλωματία και τις στρατιωτικές επιχειρήσεις που πραγματοποίησαν οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις τα τελευταία τέσσερα χρόνια”.

Πηγή: NTV

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ