ΔΙΕΘΝΗ

Ερντογάν: Κακομαθημένη η Ελλάδα, χρειάζεται ψυχοθεραπεία ο Μακρόν

Πυρά κατά πάντων εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την ομιλία του στο 7ο Τακτικό Επαρχιακό Συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος AKP στην Καισάρεια.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας χαρακτήρισε για άλλη μία φορά την Ελλάδα “κακομαθημένη”, ενώ για τον Γάλλο πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, είπε πως “χρειάζεται ψυχοθεραπεία”.

“Δεν επιβουλευόμαστε τα εδάφη ή τους πόρους κανενός. Προσπαθούμε απλώς να υπερασπιστούμε τα δικά μας δικαιώματα και εκείνα των αδελφών μας. Βλέπουμε τις προσπάθειες δημιουργίας ενός νέου μορφώματος τρομοκρατίας στα σύνορα του Ιράκ με τη Συρία. Γίνεται μια προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα τρομοκρατικό κράτος εκεί. Το λέω ξεκάθαρα. Μια τέτοια κατάσταση στα νότια σύνορα με την Τουρκία δεν θα την επιτρέψουμε ποτέ.. Θα κάνουμε ό, τι χρειάζεται και θα αποστραγγίσουμε αυτό το βάλτο του τρόμου. Αυτό το ζήτημα δεν έχει καμία σχέση με τη συμμαχία και τη συνεργασία σε άλλους τομείς”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ερντογάν.

“Στην Ανατολική Μεσόγειο, είναι απαραίτητο να παραμείνουμε στο πλευρό το δίκιου αντί να παραδοθούμε στην κακοκαμαθημένη Ελλάδα και στον Ελληνοκυπριακό τομέα. Εάν εκείνοι που είναι απέναντί μας δεν ενεργήσουν σύμφωνα με το δίκαιο είμαστε αποφασισμένοι να εφαρμόσουμε τα δικά μας σχέδια”, πρόσθεσε.

O Τούρκος πρόεδρος επιτέθηκε εκ νέου κατά του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, δηλώνοντας ότι χρειάζεται ψυχοθεραπεία για τη συμπεριφορά του απέναντι στους μουσουλμάνους και το Ισλάμ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ