ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εστίαση: «Χρήματα» για την επανεκκίνηση μέσω ΕΣΠΑ υπόσχεται ο Γεωργιάδης

Για το πρόγραμμα στήριξης της εστίασης μίλησε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης για το πρόγραμμα ΕΣΠΑ που βρίσκεται στη διαδικασία της έγκρισης, θα αφορά στη διευκόλυνση των επιχειρηματιών κατά την επανεκκίνηση των δραστηριοτήτων τους

«Έχουμε προ πολλού εξαγγείλει και δουλεύουμε πάρα πολύ όλο αυτό το διάστημα, για τη δημιουργία ενός προγράμματος ΕΣΠΑ ειδικά εστιασμένου στην εστίαση με σκοπό να τους διευκολύνουμε κατά την επανεκκίνηση των δραστηριοτήτων τους όταν η πανδημία το επιτρέψει» είπε αρχικά στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και συμπλήρωσε:

«Χωρίς να μπω σε λεπτομέρειες γιατί είναι στη διαδικασία της έγκρισης, μπορώ να σας πω ότι ναι, θα πάρουν χρήματα».

Όπως εξήγησε είναι σε εξέλιξη συνεργασία του υπουργείου Ανάπτυξης με το υπουργείο Οικονομικών για να βρεθεί η βέλτιστη λύση «ώστε οι άνθρωποι αυτοί – συμμερίζομαι πλήρως την αγωνία που έχουν – να βοηθηθούν για να πάρουν μπρος οι επιχειρήσεις τους».

«Η εστίαση αποτελεί έναν από τους πιο δυναμικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας με χιλιάδες εργαζόμενους και δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις. Αποτελεί, λοιπόν, για την κυβέρνηση πολύ μεγάλο στοίχημα οι επιχειρήσεις μας να μπορέσουν να ανοίξουν και να λειτουργήσουν μετά την πανδημία και μετά από όλη αυτή τη ζημιά» συμπλήρωσε ο κ. Γεωργιάδης υπενθυμίζοντας ότι η εστίαση έχει μείνει πρακτικά κλειστή από την 1η Νοεμβρίου.

Σε ερώτηση σχετικά με την αναμόρφωση της νομοθεσίας για τη λειτουργία των λαϊκών αγορών και την προώθηση του ηλεκτρονικού εμπορίου και σε αυτή τη δραστηριότητα, ο υπουργός σημείωσε ότι:

«Ακόμα το νομοσχέδιο αυτό είναι υπό διαβούλευση. Το λέω γιατί πολλοί άνθρωποι των λαϊκών αγορών έχουν εκφράσει αντιρρήσεις ως προς τον εκσυγχρονισμό τους. Εμείς όμως είμαστε σταθερά προσανατολισμένοι στη δημιουργία των λαϊκών αγορών του 21ου αιώνα».

«Ως υπουργός έχω αποδείξει ότι έχω στηρίξει πολύ τις λαϊκές αγορές όλο αυτό τον χρόνο. Ο τελευταίος που μπορεί να κατηγορηθεί ότι δεν ενδιαφέρεται για τις λαϊκές αγορές είμαι εγώ. Και θέλω να με εμπιστευτούν σε ένα νόμο που θα τους δώσει αξιοπρέπεια και εργασία για άλλον έναν αιώνα» κατέληξε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ