ΕΛΛΑΔΑ

ΕΣΥ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για προσλήψεις επικουρικού προσωπικού – Όλη η διαδικασία

 

Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις όσων ενδιαφέρονται να εργαστούν στο ΕΣΥ, ως επικουρικό προσωπικό. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στη σχετική πλατφόρμα, μέχρι την Κυριακή 20/3/22 στις 24:00.

Πρόκειται για την πλατφόρμα https://loipoepikouriko.moh.gov.gr/ όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις και τα δικαιολογητικά τους ώστε να συμμετάσχουν στη διαδικασία προσλήψεων επικουρικού προσωπικού στο ΕΣΥ, που προκηρύσσει το Υπουργείο Υγείας.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα αφορά την υποβολή αιτήσεων λοιπού -πλην ιατρών- επικουρικού προσωπικού, ενώ η διαδικασία υποβολής θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 20-3-2022 στις 24:00. Όπως τονίζεται, οι υποψήφιοι που είχαν υποβάλει και κατά το παρελθόν αίτηση συμμετοχής σε παλιότερες ενεργοποιήσεις της πλατφόρμας, θα πρέπει να προχωρήσουν σε προσεκτική ανάγνωση της κωδικοποιημένης ΚΥΑ και των νέων οδηγιών, καθώς υπάρχουν αλλαγές.

Αιτήσεις θα μπορούν να υποβάλλουν κανονικά οι υποψήφιοι που υπηρετούν με συμβάσεις διάρκειας τριών (3) μηνών σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 50 του ν.4825/2021 (Α΄157), για αναπλήρωση του ανεμβολίαστου προσωπικού.

Το λοιπό, πλην ιατρών, επικουρικό προσωπικό που θα τοποθετηθεί σε φορείς που εμπίπτουν στη υποχρέωση εμβολιασμού του άρθρου 206 του ν. 4820/2021 (Α’ 130), πρέπει να προσκομίσει τα προβλεπόμενα στο άρθρο 207 περ. αα) και αβ) του ν. 4820/2021 (Α΄130) δικαιολογητικά.

Στη σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι θα πρέπει να υπάρξει προσεκτική ανάγνωση της σχετικής ΚΥΑ, στην οποία υπάρχει αναλυτικός οδηγός, ενώ σημειώνεται πως η εφαρμογή δεν είναι συμβατή με smartphones και tablets και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν τον προσωπικό τους υπολογιστή ή laptop!

Επίσης, οι υποψήφιοι θα πρέπει να ελέγξουν τα αποθηκευμένα δικαιολογητικά τους ως προς την ισχύ τους. Επισημαίνεται, επίσης, ότι έχει αλλάξει το περιεχόμενο της Υπεύθυνης Δήλωσης. Όλες οι υπεύθυνες δηλώσεις πρέπει να υποβληθούν εκ νέου με καινούργια ημερομηνία.

Επίσης, αναφέρεται πως λόγω του μεγάλου όγκου ερωτημάτων που υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην εφαρμογή του λοιπού επικουρικού προσωπικού, κατά την διαδικασία υποβολής αιτήσεων, δεν δύνανται να απαντηθούν στο σύνολο τους τα ερωτήματα, παρά μόνο εξετάζονται για θέματα δυσλειτουργίας της πλατφόρμας.

newsitΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ