ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Εβδομάδα δράσεων Erasmus+ στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κρεμαστής

 

Την εβδομάδα 10-14 Οκτωβρίου 2022 και στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος Erasmus+ project CHLOERIS με θέμα: « Πολιτειότητα , Αναπηρία, Τόποι, Ολυμπισμός, Σεβασμός , Συμπερίληψη» μαθητές και μαθήτριες από το σχολείο ECOLE PAULE BERNARD DE LA CAMBE της Γαλλίας θα βρίσκονται στη Ρόδο για να συμμετέχουν σε κοινές δράσεις με τους μαθητές και μαθήτριες του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κρεμαστής στα πλαίσια της συνεργασίας των δύο σχολείων στο πρόγραμμα. Η επίσημη υποδοχή στο σχολείο θα γίνει την Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022, ώρα 09.00.]

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παραδοσιακούς χορούς, τραγούδια και σχολικές αλληλεπιδράσεις εντός του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κρεμαστής και εκτός με από κοινού δράσεις και επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους και αξιοθέατα στη Ρόδο.

Τον προηγούμενο Μάιο μαθητές και μαθήτριες της Ε‘ και ΣΤ’ Τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κρεμαστής βρέθηκαν στην περιοχή Νορμανδίας στη Βόρεια Γαλλία.. To πρόγραμμα είναι τριετές, εγκρίθηκε και εκπονείται σε συνεργασία με την Ακαδημία της Νορμανδίας μέσω του Γαλλικού Ινστιτούτου και με τη συμβολή της Αγλαΐας Γαλανοπούλου , συντονίστριας Γαλλικών του 2ου ΠΕΚΕΣ Ν. Αιγαίου. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν Δημοτικά και Γυμνάσια από Γαλλία, Βουλγαρία και από την Ελλάδα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΕΦΗΜΕΡΙΔΑ