ΕΛΛΑΔΑ

Έβρος: Η στρατοφυλακή του Ερντογάν ετοιμάζεται για προώθηση προσφύγων στην Ελλάδα

 

Σε εγρήγορση βρίσκονται ΕΥΠ και Αντιτρομοκρατική για τα επόμενα βήματα του σουλτάνου Ερντογάν, καθώς φαίνεται πως η κατάσταση στον Έβρο, με την ιδιότυπη πολιορκία των ελληνικών συνόρων θα συνεχιστεί, με διαφορετικό όμως τρόπο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΥΠ έχει βάσιμες ενδείξεις από τις πληροφορίες που λαμβάνει, πως πλέον η πολιορκία των ελληνικών συνόρων θα λάβει άλλες διαστάσεις, ίσως πιο υπόγειες και επικίνδυνες.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με πληροφορίες, οι άνδρες της στρατοχωροφυλακής που στέλνει στα σύνορα ο Ερντογάν, θα έχουν ως σκοπό και αποστολή την προώθηση των μεταναστών και των προσφύγων στο εσωτερικό της Ελλάδας, προκειμένου με αυτό τον τρόπο να ασκήσει πίεση στην Ευρώπη, ώστε να τον ενισχύσουν οικονομικά για το προσφυγικό και παράλληλα να τον βοηθήσουν στρατιωτικά στο Ιντλίμπ στην Συρία, όπου φαίνεται πως ο τουρκικός στρατός περνά δραματικές ώρες από τις επιθέσεις του στρατού του Άσαντ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές πληροφόρησης, οι στρατοχωροφύλακες θα δημιουργήσουν συνθήκες, αλλά και την υποδομή στην απέναντι πλευρά του Έβρου, ώστε οι παράτυποι μετανάστες και πρόσφυγες να μπορούν να περάσουν από τα περάσματα του ποταμού στην ελληνική πλευρά των συνόρων.

Ήδη η περιοχή χαρτογραφείται από τις ελληνικές υπηρεσίες, σε μια προσπάθεια να μην βρεθούν εξαπίνης οι Έλληνες στρατιώτες, αστυνομικοί και συνοριοφύλακες που περιπολούν στα σύνορα με την Τουρκία.

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης ΠάνουΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ