ΔΙΑΦΟΡΑ

Εξελίξεις στο θpίλερ της Πάτρας: «Φαίνεται ότι η μητέρα μπορούσε να αντιμετωπίσει τους θανάτους των παιδιών της»

H ψυχοθεραπεύτρια – ψυχαναλύτρια Μανούσια Κυπραίου μίλησε το μεσημέρι της Κυριακής για την υπόθεση από την Πάτρα, περιγράφοντας την στάση της μητέρας.

Η 33χρονη μητέρα παραμένει στην Πάτρα και περιμένει την κλήση των Αρχών για να καταθέσει. Ψυχαναλύτρια σχολίασε στην εκπομπή της Κατερίνας Καρβάτου «Τι λες τώρα» ορισμένα από τα στοιχεία που έχουν ακουστεί για τη μητέρα.

Πάτρα: Τι δήλωσε ψυχοθεραπεύτρια για το προφίλ της μητέρας των τριών παιδιών

Την επιλογή της μητέρας των παιδιών από την Πάτρα να πραγματοποιήσει το σεμινάριο του Παντείου Πανεπιστημίου «Στο μυαλό ενός δράστη» σχολίασε η ψυχοθεραπεύτρια – ψυχαναλύτρια Μανούσια Κυπραίου. Η ίδια τόνισε «για να παρακολουθήσεις αυτό το πρόγραμμα, χρειάζεται να κάνεις κάποια τεστ, να διαβάζεις και να παρακολουθείς και να είσαι πολύ συνεπής στις ημερομηνίες που παραδίδεις, που σημαίνει ότι πρέπει να έχεις και το χρόνο αλλά και να είσαι και πολύ συντονισμένος πάνω σε αυτό το πρόγραμμα».

«Θα έλεγα ότι σε καταστάσεις που ένα μέλος της οικογένειάς σου αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας, πολλές φορές σε κάνει να αποσυντονίζεσαι και δεν μπορείς να παρακολουθήσεις. Το γεγονός ότι η συγκεκριμένη μπόρεσε και το ολοκλήρωσε δείχνει μια μεγάλη δύναμη θέλησης» συμπλήρωσε η κυρία Κυπραίου, επαναλαμβάνοντας ότι σε τέτοιες καταστάσεις είναι δύσκολο να παρακολουθήσεις κάτι τέτοιο ή να είσαι επιμελής.

Μιλώντας για το προφίλ της μητέρας των τριών παιδιών, η ψυχοθεραπεύτρια υπογράμμισε ότι από τα στοιχεία που έχει δει «φαίνεται ότι μπορούσε να το αντιμετωπίσει, να ορθοποδήσει και να συνεχίσει, ενώ φάνηκε ότι δεν ήθελε τη βοήθεια κάποιου παιδοψυχολόγου στο θέμα της Τζωρτζίνας».

 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ