ΔΙΑΦΟΡΑ

Έξι εφαρμογές που αυξάνουν την παραγωγικότητα και θα σας λύσουν τα χέρια

 

Δείτε πώς θα γίνετε πιο παραγωγικοί χωρίς να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε τις εφαρμογές

Η τεχνολογία αν και υπάρχει παντού γύρω μας με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους, δεν σημαίνει ότι πάντα μας λύνει τα χέρια, καθώς υπάρχουν φορές που το να αφιερώνουμε τόσο χρόνο σε ηλεκτρονικές συσκευές μας κάνει λιγότερο παραγωγικούς.

Ωστόσο, η τεχνολογία το έχει σκεφτεί ακόμη και αυτό. Πολλές από τις συσκευές που χρησιμοποιούμε όπως οι υπολογιστές και τα smartphones, διαθέτουν εφαρμογές που μπορούν να βοηθήσουν τον χρήστη να βρει τον παραγωγικό του εαυτό.

Δείτε τις έξι εφαρμογές που υπόσχονται ότι μπορούν να το πετύχουν:

1. Η εφαρμογή ManicTime κάνει ταυτόχρονα κάτι πολύ απλό αλλά και πολύ χρήσιμο. Χωρίς να χρειαστεί ο χρήστης να ανοίξει την εφαρμογή, εκείνη καταγράφει πόσο χρόνο αφιερώνει σε κάθε εφαρμογή κάνοντας ημερήσια ή εβδομαδιαία γραφήματα.

Έτσι, ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να δει που αφιερώνει τον χρόνο του και πώς μπορεί να αναπροσαρμόσει το πρόγραμμα του. Επιπλέον, η εφαρμογή μετράει πόση ώρα λείπεις από τη συσκευή σου ή πόση ώρα κάθεσαι και βλέπεις ιστοσελίδες.

2. Σε συνέχεια του παραπάνω, το RescueTime είναι μια εφαρμογή που σου επιτρέπει να θέσεις στόχους μέσα στη μέρα και στο τέλος σου βάζει και βαθμολογία.

Έτσι, θα μπορούσες να το δεις ως ένα διασκεδαστικό παιχνίδι που στο τέλος της ημέρα πέρα από την ψυχαγωγία θα έχει και απτά αποτελέσματα.

3. Αν νομίζεις ότι χάνεις πολύ χρόνο στα social media μπορείς να ενεργοποιήσεις τον «γονικό έλεγχο» ώστε να αποτρέψεις τον εαυτό σου από την πρόσβαση σε αυτά.

Η ρύθμιση αυτή αφορά κυρίως ανηλίκους οι οποίοι δεν ξέρουν ακόμη να χρησιμοποιούν καλά το κινητό τους τηλέφωνο ή γονείς οι οποίοι θέλουν να περιορίσουν τη χρήση του στα παιδιά τους.

Ειδικότερα, το καλό με αυτή τη λειτουργία είναι ότι δεν χρειάζεται να κατεβάσεις κάποια εφαρμογή αλλά αρκεί να πας στις ρυθμίσεις του κινητού σου και να ενεργοποιήσεις τη λειτουργία.

4. Αν βέβαια δεν ευθύνεσαι εσύ που σπαταλάς το χρόνο σου στις εφαρμογές και τα social media αλλά έχεις φίλους οι οποίοι όλοι μέρα σου στέλνουν μηνύματα, καλό θα ήταν να ενεργοποιήσεις την λειτουργία «μην ενοχλείτε».]

Το καλό με αυτή τη λειτουργία είναι ότι υπάρχει σε όλα τα software και είναι δωρεάν καθώς αρκεί να κλικάρεις την ενότητα «ειδοποιήσεις» και να βρεις την επιλογή.

5. Το να έχεις έναν ψηφιακό βοηθό για να σου λέει τι πρέπει να κάνεις αν και ακούγεται κάπως δυστοπικό είναι μια πραγματικότητα.

Τέτοιου είδους βοηθοί είναι η Siri της Apple και η Cortana στα Windows. Πολλοί από μας χρησιμοποιούμε τέτοιου είδους εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης επειδή απλά βαριόμαστε να πληκτρολογήσουμε στην αναζήτηση του Google.

Υπάρχουν, όμως, άνθρωποι που ρωτάνε τα AI για το πώς είναι η μέρα τους ή ενημερώνουν προφορικά το πρόγραμμα τους. Για παράδειγμα, η Siri μπορεί να προγραμματιστεί ώστε να τσεκάρει με τον χρήστη αν έχει τελειώσει τις δουλειές του. Αν δεν τις έχει τελειώσει η Siri είναι πιθανό να ανησυχήσει.

6. Μπορείς να γράφεις τα πάντα χωρίς να κουνάς ούτε το δάκτυλο σου;

Μπορείς, καθώς τόσο η Microsoft όσο και η Apple διαθέτουν λειτουργία υπαγόρευσης.

Στα Mac η λειτουργία βρίσκεται στις ρυθμίσεις, ενώ η Microsoft διαθέτει αυτή τη λειτουργία στο «Google Docs».





ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ