ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ευχαριστήριο στον Περιφερειάρχη για την παράταση χρηματοδότησης του Κέντρου Ελπίδα για τρία επιπλέον έτη

 

Η πρόεδρος, τα μέλη του Δ.Σ., οι ωφελούμενοι και οι εργαζόμενοι του Δωδεκανησιακού Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία, Κέντρο Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας «ΕΛΠΙΔΑ», ευχαριστούν θερμά τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γεώργιο Χατζημάρκο, για την παράταση της χρηματοδότησης με διπλασιασμό των πόρων, ύψους 1,15 εκατομμυρίων ευρώ έως το 2023, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014-2020», στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ.

Το Κέντρο «ΕΛΠΙΔΑ», λειτουργεί καθημερινά από τις 7:00 έως τις 15:00, συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς των ωφελουμένων και παρέχει καθημερινά πράξεις ειδικής αγωγής στις οποίες εντάσσονται η φυσικοθεραπεία και η λογοθεραπεία. Υπηρεσίες οι οποίες εκτελούνται μεμονωμένα ή και μέσω διεπιστημονικής ομάδας, στις οποίες συμμετέχουν ο νευρολόγος, η ψυχολόγος, η κοινωνική λειτουργός, ο νοσηλευτής καθώς και ιατρός γενικής ιατρικής.

Επίσης παρέχονται υπηρεσίες εκπαιδευτικής αγωγής, εκγύμνασης, αυτοεξυπηρέτησης και ψυχαγωγικών δράσεων από εξειδικευμένη παιδαγωγό και γυμναστή. Στους ωφελούμενους του Κέντρου «ΕΛΠΙΔΑ» παρέχονται υπηρεσίες μεταφοράς από και προς το Κέντρο, διαμονής και διατροφής, δραστηριότητες κοινωνικοποίησης όπως ημερήσιες εκδρομές, γεύματα σε εστιατόρια, συμμετοχές σε Εθνικές Παρελάσεις και φεστιβάλ χορού, καθώς και σε αθλητικές δραστηριότητες. Ωφελούμενοι συμμετέχουν επιτυχώς σε στα Special Olympics, στους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες, στο Τουρνουά Bowling και στην εκμάθηση τεχνικών αυτοάμυνας.

Μας συγκινεί ιδιαιτέρως το γεγονός ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, και ο κ. Χατζημάρκος προσωπικά αναγνωρίζει και συνδράμει στο σπουδαίο έργο που πραγματοποιείται καθημερινά στο Κέντρο «ΕΛΠΙΔΑ», πράγμα το οποίο φαίνεται, εκτός των άλλων, από την κίνηση να υπογράψει την απόφαση παράτασης της πλήρους χρηματοδότησης της δομής, διπλασιάζοντας τους πόρους από 576.000 € σε 1.152.000 € έως και τις 30 Οκτωβρίου 2023 και να διασφαλίσει με αυτό τον τρόπο τη λειτουργία και τη συνέχιση του έργου που πραγματοποιείται προς τους ωφελούμενους του «ΕΛΠΙΔΑ», απαλλάσσοντας με αυτό τον τρόπο τις οικογένειες των ωφελουμένων από το άγχος για τη βιωσιμότητα της δομής.

Μια Περιφέρεια που βρίσκεται πάντα δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη!

Ένας Περιφερειάρχης, μα πάνω από όλα άνθρωπος, που φροντίζει για όλα, στερώντας προσωπικές και οικογενειακές του στιγμές!

Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος

Σταυρούλα ΚαπούλαΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ