ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Fake news από την Τουρκία; Διακινούν βίντεο με πυραυλάκατο κοντά στο Καστελόριζο [video]

epa08590337 A handout photo made available by the French Armed Forces shows loading of an A400M with freight and personnel in the direction of Beirut, at the ETAA on the air base 107 of Velizy-Villacoublay, France, 06 August 2020 (issued 07 August 2020). Lebanese Health Ministry on 07 August said at least 154 people were killed, and more than 5,000 injured in the Beirut blast that devastated the port area on 04 August and believed to have been caused by an estimated 2,750 tons of ammonium nitrate stored in a warehouse. EPA/CLC CHOIZIT / HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES

Τι συμβαίνει άραγε στην περιοχή του Καστελόριζου; Η Τουρκία ξεκίνησε το νέο γύρο προκλήσεων; Ή ο Τούρκος δημοσιογράφος Ragıp Soylu επιδίδεται στη γνωστή τουρκική ρητορική της προπαγάνδας και των fake news;

Ο εν λόγω δημοσιογράφος, ο Ragıp Soylu, που είναι γνωστός υποστηρικτής του Ταγίπ Ερντογάν, αναδημοσίευσε την είδηση από τον İbrahim Haskoloğlu, ο οποίος είναι ανεξάρτητος δημοσιογραφος.

Όπως υποστηρίζει, Τουρκική πυραυλάκατος πλέει κοντά στο Καστελόριζο. Μάλιστα προχώρησε και σε σχετική ανάρτηση στο λογαριασμό του στο Twitter, την οποία συνοδεύει από βίντεο.

Σύμφωνα με τις “πληροφορίες του”, το Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό έστειλε πυραυλάκατο κοντά στο Καστελόριζο, μετά την απόφαση της Αθήνας να υπογράψει ναυτική συμφωνία με την Αίγυπτο.

Άλλωστε, από την πρώτη κιόλας στιγμή, μετά τις υπογραφές Ελλάδας-Αιγύπτου για οριοθέτηση ΑΟΖ, η Άγκυρα, μέσω του υπουργείου των Εξωτερικών διαμήνυε πως θα απαντήσει και “στο πεδίο, αλλά και σε διπλωματικό επίπεδο”.

Χθες ο ίδιος ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, εξαπέλυσε απειλές, λέγοντας πως μετά από αυτή την εξέλιξη θα προχωρήσει στα παράνομα σχέδιά του στην Ανατολική Μεσόγειο.

Το πλοίο μεταφέρει αντιπλοϊκούς πυραύλους Harpoon, σύμφωνα με τον ίδιο δημοσιογράφο.

Την ίδια ώρα, ελληνικές στρατιωτικές πηγές διαψεύδουν στην ιστοσελίδα μας Hellas Journal οποιαδήποτε αλλαγή στις συνηθισμένες δραστηριότητες της Τουρκίας στην περιοχή.

Άλλωστε, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε πλήρη επιφυλακή και είναι σε αναμονή για την επόμενη κίνηση που θα θελήσει να κάνει η Τουρκία. Ωστόσο, δεν έχει κριθεί απαραίτητη μέχρι στιγμής η αύξηση της παρουσίας του Στόλου στην ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές πυραυλάκατοι στην περιοχή του Καστελόριζου πλέουν καθημερινά, τόσο από την Τουρκική αλλά κυρίως από την Ελληνική πλευρά, με το ΠΝ να έχει παρουσία με τις πανίσχυρες “super vita”, κλάσης Ρουσσεν.ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ