ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ, ΡΟΔΙΑ ΓΗ «Ο βασικότερος γνώμονας για να παράγουμε ένα προϊόν είναι ο συνδυασμός ποιότητας και τιμής!»

 

Τι είναι η Ρόδια Γη;

Η Ρόδος μας έχοντας μια πλούσια σε συστατικά γη και ιδανικές κλιματολογικές συνθήκες, παράγει προϊόντα απίστευτης νοστιμιάς. Αυτή τη νοστιμιά και αυτές τις μυρωδιές η Ρόδια Γη φροντίζει να διατηρεί σε όλα της τα προϊόντα και τις παντρεύει με την αυθεντικότητα και την αγνότητα αφού όλα τα είδη είναι απαλλαγμένα των συντηρητικών.

Ήδη έχει στο ενεργητικό της βραβεία για το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο σε εστιατόρια του Βελγίου με δύο και τρία αστέρια Michelin!

Ο κ. Μάστορας έδωσε συνέντευξη στο ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ και μίλησε για τα χειροποίητα, αγνά και ποιοτικά προϊόντα της Ροδίτικης Γης λέγοντας:  

«Ο βασικότερος γνώμονας για να παράγουμε ένα προϊόν είναι ο συνδυασμός ποιότητας και τιμής. Τα τρόφιμα μας είναι ασυναγώνιστα σε ποιότητα και άκρως ανταγωνιστικά σε τιμές!»

 

 

 

-Κύριε Μάστορα, μιλήστε μας για τη Ρόδια Γη. Τι είναι, πώς ξεκίνησε και ποια είναι τα προϊόντα σας;

 

Η «Ρόδια Γη» είναι μία προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από έξι  χρόνια προκειμένου να αναδείξουμε τα προσόντα που παράγονται στην Ρόδο, οι συμπολίτες και οι επισκέπτες μας τα αναζητούσαν, αλλά δεν μπορούσαν να τα βρούνε σε μια σταθερή ποιότητα και τιμή. Αρχίσαμε, με την συνεργασία του αγροτικού Συνεταιρισμού Καλυθιών, μια προσπάθεια να εκπαιδεύσουμε τους ελαιοπαραγωγούς για το πως μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα του ελαιόλαδου. Αφού καταφέραμε να βελτιώσουμε σημαντικά τις καλλιεργητικές πρακτικές μπορέσαμε να συσκευάσουμε το ελαιόλαδο που παράγεται στον τόπο μας και να το προσφέρουμε τόσο στους επισκέπτες μας όσο να το εξάγουμε.

Στην συνέχεια προχωρήσαμε στην βρώσιμη ελιά. Ελιές που κάθε Ροδίτικο σπίτι έψαχνε να τις βρει από το χωριό, τώρα μπορεί να το βρει τόσο στο μανάβικο της γειτονιάς του όσο και σε μεγαλύτερα καταστήματα.

Ένα άλλο προϊόν είναι οι πάστες ελιάς, τόσο πράσινης όσο και Καλαμών. Η συνταγή τους είναι μοναδική και η γεύση τους απίστευτη…

Οι μαρμελάδες μας θα σας θυμίσουν κάτι από… ‘μαμά’  

και το τελευταίο προϊόν μας, για το οποίο είναι ιδιαίτερα υπερήφανος, είναι οι σάλτσες ντομάτας! Δοκιμάστε τις σάλτσες ντομάτας μας στα μακαρόνια, στην πίτσα, στο κοκκινιστό, στις πατάτες σας και όπου μπορείτε να φανταστείτε! Το βασικότερο είναι ότι δεν έχουν κανένα πρόσθετο συντηρητικό!

Βέβαια δεν σταματάμε εδώ. Η γκάμα μας θα εμπλουτίζεται  συνέχεια!!!

 

-Οι Έλληνες επιχειρηματίες του τουρισμού και της εστίασης προτιμούν τα ντόπια προϊόντα; Και οι Ροδίτες ενδιαφέρονται γι αυτά να τα στηρίξουν;

 

Στην αρχή τα πράγματα ήταν αρκετά δύσκολα αλλά με την επιμονή μας και την προσήλωση στην ποιότητα καταφέραμε να κερδίσουμε αρκετούς. Υπάρχει μακρύς δρόμος ακόμα, στο χέρι μας είναι ο ντόπιος καταναλωτής και επιχειρηματίας να εμπιστευτεί την παραγωγή του τόπου του και να μην προτιμάει φθηνότερα προϊόντα αμφιβόλου ποιότητας.

 

-Τι γεύσεις συνιστάτε εσείς; Έχουν να κάνουν με γκουρμέ;

 

Οι γεύσεις είναι κάτι υποκειμενικό, για τον καθένα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Το μόνο σίγουρο είναι ότι με ποιοτικές πρώτες ύλες θα έχουμε και ποιοτικό αποτέλεσμα.

Γκουρμέ είναι το ποιοτικό και το μοναδικό. Ναι, ο τόπος μας μπορεί να παράξει μοναδικά προϊόντα! Το βλέπουμε από την απήχηση που έχει το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο μας σε εστιατόρια του Βελγίου με δύο και τρία αστέρια Michelin!***

 

-Είναι προσιτά σε τιμή τα προϊόντα σας; Πού θα τα βρει ο καταναλωτής;

 

Ο βασικότερος γνώμονας για να παράγουμε ένα προϊόν και ο συνδυασμός ποιότητας και τιμής. Τα τρόφιμα μας είναι ασυναγώνιστα σε ποιότητα και άκρως ανταγωνιστικά σε τιμές.

Τα προϊόντα μας υπάρχουν σχεδόν σε κάθε μίνι μάρκετ του νησιού, με μια επίσκεψη στο www.rodiagi.gr  μπορείτε να ενημερωθείτε για τα σημεία πώλησης!

 

ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

 

ΕΛΙΕΣ

Ευλογημένος καρπός, σύμβολο γνώσης, σοφίας, αφθονίας, υγείας, δύναμης και ομορφιάς. Με σημαντικά οφέλη για την υγεία, οι ελιές και τα προϊόντα τους αποτελούν πολύτιμα συστατικά της καθημερινής μας διατροφής. Οι ελιές της «Ρόδια Γη» παρασκευάζονται χωρίς συντηρητικά όπως οι σπιτικές της γιαγιάς.

 

 

ΜΑΡΜΕΛΑΔΕΣ

Το ήπιο μεσογειακό κλίμα ευνοούσε πάντα την ανάπτυξη των φρούτων στην χώρα μας. Τα φρούτα ήταν γνωστά και στους αρχαίους προγόνους μας, ίσως όχι στο πλήθος και την ποικιλία που τα βρίσκουμε σήμερα αλλά πάντως σε βαθμό ικανοποιητικό για την εποχή. Τα ολόφρεσκα φρούτα δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν από την πολύτιμη συλλογή μας. Η Ρόδια Γη, στη δική της γη, φροντίζει με αγάπη τα φρουτόδεντρα και με ακόμη μεγαλύτερη επιμέλεια και με φυσικούς τρόπους φτιάχνει τις πιο νόστιμες, θρεπτικές και φυσικές μαρμελάδες.

 

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

«Χρυσό υγρό» αποκαλούσε ο ‘Ομηρος το ελαιόλαδο και ο Ιπποκράτης «μεγάλο θεραπευτή». Ο Ασκληπιός, ο Θεόφραστος και ο Πλούταρχος ύμνησαν τις θεραπευτικές του ιδιότητες όσο τίποτε άλλο. Οι αιώνες και τα χρόνια πέρασαν και η Ρόδια Γη δημιουργεί το δικό της λάδι, το δικό σας λάδι. Με αγάπη και ευλάβεια φροντίζουμε το ελαιόδεντρο. Με προσοχή και σεβασμό μαζεύουμε τον καρπό και παράγουμε το λάδι με τέτοιο τρόπο ώστε να πάρει στα χέρια του ο καταναλωτής «ατόφιο χρυσό». Στην Ελλάδα όταν ζητάμε λάδι εννοούμε μόνο Ελαιόλαδο!

ΣΑΛΤΣΕΣ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

Στην Ελλάδα η ντομάτα έγινε γνωστή το 1818 από τους Βαυαρούς μάγειρες που έφερε μαζί του ο Βασιλιάς  Όθων. Έκτοτε έγινε η βασίλισσα του ελληνικού τραπεζιού. Η ντομάτα καλλιεργείται τώρα πια σε όλο τον κόσμο και, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, οι Έλληνες τρώνε ανά άτομο περισσότερες ντομάτες από ό,τι σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Η «Ρόδια Γη» καλλιεργεί τη δική της ντομ

 

άτα και φρέσκια χωρίς συντηρητικά την ετοιμάζει για το τραπέζι σας χωρίς να χρειάζεται μαγείρεμα.

 

 

 

***ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Πρόκειται για τη «βίβλο» της γαστρονομίας. Ο οδηγός Michelin είναι μια σειρά ετήσιων οδηγών που εκδίδονται από την ομώνυμη γαλλική εταιρεία, για πάνω από έναν αιώνα. Πρόκειται για τον παλαιότερο και πιο γνωστό Ευρωπαϊκό οδηγό για ξενοδοχεία και εστιατόρια, ο οποίος απονέμει τα περίφημα και διάσημα αστέρια Michelin.





ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ