ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φοιτητικό επίδομα στέγασης: Αυξάνεται στα 1.500 ευρώ – Ποιοι θα το πάρουν αναδρομικά

Σάρκα και οστά παίρνει η αύξηση του φοιτητικού επιδόματος στέγασης. Το ποσό αυξάνεται στα 1.500 ευρώ, όσοι έχουν συγκάτοικο δικαιούνται 2.000, ενώ υπάρχουν και κάποιοι που θα πάρουν και χρήματα αναδρομικά όπως ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Σπίτι μου» και της Στρατηγικής Κοινωνικής Στέγασης, η Νίκη Κεραμέως έκανε γνωστό ότι η αύξηση του φοιτητικού επιδόματος στέγασης θα έχει αναδρομική ισχύ για το περσινό ακαδημαϊκό έτος.

Το επίδομα, που έχει ήδη εξαγγελθεί και αφορά την αύξηση σε 1.500 ευρώ από 1.000 ευρώ, έκτος του ότι θα ισχύσει και για τους σπουδαστές των ΔΙΕΚ, θα καταβληθεί φέτος το φθινόπωρο αναδρομικά επιπλέον για το 2021-22. Επίσης, το επίδομα αυξάνεται σε 2.000 ευρώ σε όλες τις περιπτώσεις συγκατοίκησης.

Οι δικαιούχοι του διευρυμένου επιδόματος υπολογίζονται σε περίπου 50.000 φοιτητές και σπουδαστές, επισήμανε η Νίκη Κεραμέως.

Ο προϋπολογισμός του υπουργείου Παιδείας για το φοιτητικό επίδομα ανέρχεται στα 75 εκατομμύρια ευρώ, με μια αύξηση που ξεπερνάει τα 25 εκατομμύρια ευρώ.

Ειδικές ρυθμίσεις έχουν δρομολογηθεί, τόνισε η υπουργός, για φοιτητές και σπουδαστές στα τρία ακριτικά Πανεπιστήμια, Αιγαίου, Δυτικής Μακεδονίας και Δημοκρίτειο Θράκης, καθώς τα κριτήρια για τους δικαιούχους διευρύνονται από τα 30.000 στα 40.000 ευρώ οικογενειακό εισόδημα.

Όσο αφορά τις φοιτητικές εστίες σε πέντε περιοχές της χώρας, Θράκη, Δυτική Μακεδονία, Θεσσαλία, Δυτική Αττική, Κρήτη θα δημιουργηθούν μέσω ΣΔΙΤ περισσότερες από 8.150 κλίνες, με κόστος πάνω από 540 εκατομμύρια ευρώ. Η έναρξη της κατασκευής τους έχει προγραμματιστεί για το 2023 και η ολοκλήρωσή τους το 2027.

newsit

 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ