ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Φως στο τούνελ για τα πρωταθλήματα SL2 και FL

Πραγματοποιήθηκε η τηλεδιάσκεψη των φορέων του ποδοσφαίρου. Θετική φέρεται να είναι η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων. Προς τέλη Δεκέμβρη, αρχές Γενάρη η σέντρα των πρωταθλημάτων.

Σε καλό δρόμο φαίνεται ότι βαδίζει η σέντρα των πρωταθλημάτων της SL2 και της FL, για την αγωνιστική περίοδο 2020-21, έστω και με μεγάλη καθυστέρηση λόγω κορωνοϊού.

Την Τετάρτη 2/12 πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη των φορέων του ποδοσφαίρου με το υπουργείο Υγείας και τους λοιμωξιολογους και το κλίμα που βγαίνει, χωρίς να έχει ληφθεί ή ανακοινωθεί κάποια απόφαση, είναι ότι η αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Υγείας εμφανίζεται πλέον θετική και θα ανάψει σύντομα το πράσινο φως για να ξεκινήσουν οι προπονήσεις.

Με δεδομένο λοιπόν, ότι θα χρειαστούν τρεις εβδομάδες προετοιμασίας, όλα δείχνουν, κορωνοϊού επιτρέποντος πάντα, ότι η σέντρα στα δύο πρωταθλήματα τοποθετείται χρονικά στο τέλος του μήνα, μέσα στις γιορτές, ή στις αρχές Ιανουαρίου.

Στην τηλεδιάσκεψη μετείχαν Βαγγέλης Γραμμένος από την ΕΠΟ, Λεωνίδας Μπουτσικάρης από τη Super League, Λεωνίδας Λεουτσάκος από την Ένωση SL2-FL, ο Γιώργος Μπαντής από τον ΠΣΑΠ και ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτης Πρεζεράκος.

Η ανακοίνωση Ένωσης SL2-FL αναφέρει τα εξής:

«Ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά η τηλεδιάσκεψη του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Υγείας κ. Πρεζεράκου και της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων με τους κ.κ. Ευάγγελο Γραμμένο, Λεωνίδα Μπουτσικάρη, Λεωνίδα Λεουτσάκο και Γιώργο Μπαντή.

Οι πρόεδροι των τεσσάρων ποδοσφαιρικών φορέων της χώρας ανέλυσαν τις απόψεις και τους προβληματισμούς τους για την ανάγκη έναρξης των προπονήσεων και της αγωνιστικής δράσης στην Super League 2 και τη Football League και αναμένουν πλέον την απόφαση της επιτροπής.

Η Ένωση Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 και Β Εθνικής Κατηγορίας εκφράζει τις ευχαριστίες της στον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Υγείας και την Επιτροπή για την ακρόαση και ευελπιστεί σε μια απόφαση που θα δώσει τέλος στην αναμονή 32 ΠΑΕ και 2000 οικογενειών που μετέχουν στα πρωταθλήματα».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ