ΔΙΑΦΟΡΑ

Φωτιά: Μεγεθυντικός φακός στον Υμηττό – Καταγγελίες για εμπρησμό σε Πετρούπολη, Περιστέρι

Μεγεθυντικός φακός εντοπίστηκε στον Υμηττό ενώ υπάρχουν καταγγελίες για εμπρηστικούς μηχανισμούς στην Πετρούπολη και στο Περιστέρι.

Σε κατάσταση συναγερμού είναι οι Αρχές της χώρας λόγω των συνεχόμενων νέων μετώπων και των ανεξέλεγκτων πυρκαγιών που έχουν ξεσπάσει τα τελευταία 24ωρα. Η πιθανότητα εμπρησμού θεωρείται αυξημένη, ενώ υπάρχουν περιστατικά που ενισχύουν την εν λόγω άποψη.

Το μεσημέρι της Παρασκευής (06.08), κλιμάκιο της Εθελοντικής Ομάδας Δασοπροστασίας του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης, εντόπισε μέσα σε ξερόχορτα έναν μεγεθυντικό φακό. Ο φακός εντοπίστηκε από την παρατηρητικότητα ενός εθελοντή, λόγω των αντανακλάσεων που έκανε στον ήλιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο φακός ήταν στηριζόμενος σε βάση, ενώ είχε τοποθετηθεί προσεκτικά πάνω σε ξερόχορτα και σε απόκρημνη περιοχή στους πρόποδες του Υμηττού. Άμεσα κλήθηκε η Ελληνική Αστυνομία η οποία παρέλαβε τον μηχανισμό.

Με εντολή του Δημάρχου Ελληνικού – Αργυρούπολης και προέδρου του ΣΠΑΥ Γιάννη Κωνσταντάτου, σε συνεργασία με τους συναδέλφους δημάρχους μελών του συνδέσμου, κλιμάκια της Πολιτικής Προστασίας των δήμων και Εθελοντικών Ομάδων του Υμηττού περιπολούν και φυλάσσουν τον Υμηττό επί 24ώρου βάσεως, προς αποφυγή αμελειών ή κακόβουλων ενεργειών που μπορούν να προκαλέσουν δασικές πυρκαγιές.

Καταγγελίες σε Πετρούπολη και Περιστέρι

Την ίδια στιγμή, στα social media πληθαίνουν οι καταγγελίες πολιτών για προσπάθειες εμπρησμού σε ορεινά και δασώδη σημεία στην Αττική.

Συγκεκριμένα, υπήρξαν αναφορές για το βουνό πάνω από την Πετρούποληκαι το Περιστέρι, σύμφωνα με τις οποίες βρέθηκαν τσάντες με γκαζάκιαενώ και οι δεξαμενές νερού που υπάρχουν στην περιοχή για την κατάσβεση τυχόν πυρκαγιών, έχουν κοπεί με τροχό έτσι ώστε να μην μπορούν να αντλήσουν το νερό οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Καταγγελία εμπρησμού στα social mediaTwitter



ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ