ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Ρέθυμνο: Έκτακτο μήνυμα 112 για Σακτουρία – Εκκενώστε τώρα προς Άγ. Παύλο και Ακουμιανή Γυαλιά

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής παρέμεναν στο σημείο υπό το φόβο της αναζωπύρωσης και επιχειρούν πλέον στην κατάσβεση της φωτιάς ενώ δύο στον αέρα βρίσκονται ήδη και δύο ελικόπτερα από Ηράκλειο και Χανιά.

«Η φωτιά καίει εκτάσεις στα Σακτούρια» ανέφερε ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου κ. Γιάννης Ταταράκης στο cretapost και ταυτόχρονα συμπλήρωσε ότι «βρίσκομαι καθ’ οδόν και κατευθύνομαι προς τα Σακτούρια όπου έγινε αναζωπύρωση πυρκαγιάς. Εδώ έρχονται και δύο ελικόπτερα».

Φωτιά Ρέθυμνο: Έκτακτο μήνυμα 112 για Σακτουρία - Εκκενώστε τώρα προς Άγ. Παύλο και Ακουμιανή Γυαλιά
ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ / EUROKINISSI

Υπενθυμίζεται ότι η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε την Παρασκευή και έκαιγε για περισσότερα από δύο 24ώρα άφησε πίσω της 15.000 στρέμματα καμένης αγροτικής και χορτολιβαδικής γης. Σημειώνεται τέλος ότι στην περιοχή πνέουν θυελλώδεις άνεμοι ενώ «το νότιο ρέθυμνο θα συνεχίσει να έχει πολύ σημαντικές επιταχύνσεις σε ριπές ανέμων. Θα βρίσκεται σε μέγιστη κατηγορία στο δείκτη επικινδυνότητας (μωβ) μέχρι και την Τρίτη» ανέφερε στο cretapost ο Διευθυντής Ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών κ. Κώστας Λαγουβάρδος.

Πύρινος “εφιάλτης” στο Ρέθυμνο – Νέα αναζωπύρωση της μεγάλης φωτιάς

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία της Κρήτης, καθώς υπάρχει νέα αναζωπύρωση της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε την Παρασκευή στο νότιο Ρέθυμνο.

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής παρέμεναν στο σημείο υπό το φόβο της αναζωπύρωσης και επιχειρούν πλέον στην κατάσβεση της φωτιάς ενώ δύο στον αέρα βρίσκονται ήδη και δύο ελικόπτερα από Ηράκλειο και Χανιά, όπως αναφέρει το cretapost.gr.

«Η φωτιά καίει εκτάσεις στα Σακτούρια» ανέφερε ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου κ. Γιάννης Ταταράκης στο cretapost και ταυτόχρονα συμπλήρωσε ότι «βρίσκομαι καθ’ οδόν και κατευθύνομαι προς τα Σακτούρια όπου έγινε αναζωπύρωση πυρκαγιάς. Εδώ έρχονται και δύο ελικόπτερα από Χανιά και Ηράκλειο».

 Πύρινος

Υπενθυμίζεται ότι η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε την Παρασκευή και έκαιγε για περισσότερα από δύο 24ώρα άφησε πίσω της 15.000 στρέμματα καμένης αγροτικής και χορτολιβαδικής γης.

athensmagazine.grΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ