ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Νταού Πεντέλης

 

Συναγερμός ξέσπασε πριν από λίγο για φωτιά στη Νταού Πεντέλης. Η φωτιά καίει ξερά χόρτα και δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή. Στο σημείο έχουν σπεύσει 7 οχήματα με 15 πυροσβέστες. Επίσης, συναγερμός είχε σημάνει και χθες 11/7 για εκδήλωση φωτιάς στον Ασπρόπυργο.

 

Φωτιά στη Νταού Πεντέλης
(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Πυρκαγιά στο Μάτι: Έφεση κατά του βουλεύματος άσκησε ο εισαγγελέας – Οι δικαστές ζητούσαν απολογία 5 στελεχών της Πυροσβεστικής για κακούργημα

Έφεση ασκήθηκε από τον εισαγγελέα εφετών Παναγιώτη Μειδάνη κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας, για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι, κρίνοντας ότι το διατακτικό του βουλεύματος, με το οποίο οι δικαστές του Συμβουλίου ζητούσαν περαιτέρω ανάκριση για πέντε πρώην στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος είναι απολύτως άκυρο. Ενώ, «γροθιά» στο στομάχι είναι τα λόγια κατοίκου!

Γιατί άσκησε έφεση ο εισαγγελέας

Οι δικαστές του Συμβουλίου είχαν κρίνει ότι τα πέντε πρώην στελέχη πρέπει να απολογηθούν για το κακούργημα της θανατηφόρας έκθεσης.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα εφετών, η απόλυτη ακυρότητα έχει προκληθεί από το γεγονός, ότι κατά το νόμο, για να συνεχιστούν ανακριτικές πράξεις για αναβάθμιση της κατηγορίας, οφείλει πρώτα να έχει ενεργήσει ο αρμόδιος εισαγγελέας, αλλιώς η ακυρότητα είναι απόλυτη.

Σε ό,τι αφορά 13 άτομα, αυτοδιοικητικούς παράγοντες, ανάμεσα στους οποίους και η πρώην περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, δήμαρχοι της περιοχής, στελέχη της Πολιτικής Προστασίας και άλλοι, ο εισαγγελέας εφετών έκρινε, ότι οι δικαστές έχουν διαπράξει υπέρβαση εξουσίας με την απόφασή τους, καθώς δεν όρισαν συγκεκριμένα και ρητά, αν οι 13 παραπέμπτονται σε δίκη, αν και σε βάρος τους οι ενδείξεις ήταν απολύτως επαρκείς.

Αναφορικά με την απαλλαγή 10 άλλων εμπλεκομένων, που διατάσσει το βούλευμα, ο εισαγγελέας εφετών έκρινε, ότι για έξι από αυτούς προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις και πρέπει να παραπεμφθούν. Τον τελικό λόγο επί της εφέσεως θα έχει το συμβούλιο εφετών.

athensmagazine.grΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ