ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Κάτοικος ανακαίνισε το σπίτι του και 24 ώρες μετά του κάηκε!

Το τραγικό παιχνίδι της μοίρας!

Η μεγάλη μάχη με τις φλόγες συνεχίζεται στη Βαρυμπόμπη με τους κατοίκους που κατάφεραν να γυρίσουν στα σπίτια τους να καταγγέλλουν μέχρι και πλιάτσικο μετά την εκκένωση των περιοχών όπου πλησίαζε η φωτιά.

Κάτοικος της Βαρυμπόμπης που έχασε το σπίτι του στη φωτιά, είπε στην κάμερα της ΕΡΤ πως το είχε ανακαινίσει μία μέρα πριν καταστραφεί: «Προσπαθήσαμε να φύγουμε όσο πιο μακριά γίνεται, δυστυχώς δεν μπορέσαμε να κάνουμε τίποτα… Δεν ξέρουμε πόσα σπίτια έχουν καεί… Είμαστε στην οδό Λόης… Μόλις τελείωσα την ανακαίνιση προχθές, επτά το απόγευμα και δεν το χάρηκα ούτε μία ημέρα». «Δεν μας επέτρεψαν να γυρίσουμε στο σπίτι. Ήρθαμε σήμερα το πρωί και δεν μπορέσαμε να σώσουμε τίποτα», είπε ο κάτοικος που είναι ξυλουργός και κάηκαν και τα μηχανήματά του.

«Μεγάλη ζημιά, κάηκε το σπίτι μας. Ήρθαν κλέφτες, πλιάτσικο! Με μία κοτρόνα μεγάλη σπάσανε την πόρτα, πια δεν ανοίγει, σπάσανε το παράθυρο της κουζίνας με μία κοτρόνα. Αν ήμουν εδώ οι κλέφτες δεν θα έρχονταν. Ήρθαν κατά τις 3 -4 ούρλιαζαν, εκκενώσαμε και ήρθαν οι κλέφτες», είπε ακόμα ένας κάτοικος της Βαρυμπόμπης στην ΕΡΤ. Η συζυγός του, αποκάλυψε πως το σπίτι των γονιών της που ήταν στην πίσω πλευρά «έπεσε και μας έκλεψαν».

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Η επόμενη μέρα – Παντού αποκαΐδια άφησε η πύρινη λαίλαπα!

Θλίψη και σπαραγμό προκαλεί η επόμενη μέρα στη Βαρυμπόμπη. Εκεί που άλλοτε υπήρχε πράσινο και δάσος σήμερα υπάρχει μόνο στάχτη και μαύρο.

Η πύρινη λαίλαπα άφησε νεκρό τοπίο, με τους πυροσβέστες να δίνουν ακόμα μάχη για να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά.

Αυτοκίνητα μετατράπηκαν σε άμορφη μάζα, σπίτια κάηκαν και οι κάτοικοι πάλεψαν χθες και συνεχίζουν να παλεύουν και σήμερα για να σώσουν τις περιουσίες τους. Κάποιοι είδαν τους κόπους ετών να τους καταπίνει η φωτιά, άλλοι είδαν τις φλόγες να καίνε τα αγαπημένα τους τετράποδα. Η εικόνα είναι αποκαρδιωτική, η ατμόσφαιρα αποπνιχτική…

Δείτε τις σπαρακτικές φωτογραφίες στο Athensmagazine.gr:

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ