ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Εύβοια: Μεγάλη επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό εγκύου στις Μηλιές

Μεγάλη επιχείρηση απεγκλωβισμού είναι σε εξέλιξη στο χωριό Μηλιές στην Εύβοια, με πληροφορίες να αναφέρουν πως μία έγκυος έχει αποκλειστεί στην περιοχή μαζί με τον σύζυγό της.

Δραματικές στιγμές ζουν οι κάτοικοι στη βόρεια Εύβοια με τη μεγάλη φωτιά που μαίνεται στην περιοχή για πέμπτη ημέρα να κατακαίει τα πάντα στο πέρασμά της και πλέον να απειλεί την Ιστιαία. Την ώρα που η πύρινη λαίλαπα σαρώνει τα πάντα στο διάβα της, συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική καθώς πληροφορίες αναφέρουν πως μία έγκυος γυναίκα έχει εγκλωβιστεί στο χωριό Μηλιές μαζί με τον σύζυγό της. Στο σημείο μεταβαίνει ένα μικρό όχημα της Πυροσβεστικής, προκειμένου να ελέγξει την κατάσταση και να οργανωθεί η επιχείρηση απεγκλωβισμού του ζευγαριού. Οι φλόγες, πάντως, έχουν μπει ήδη σε Βασιλικά και Βουτά με την Ιστιαία να «πνίγεται» στους καπνούς. Την ίδια ώρα, οι Μηλιές έχουν τυλιχτεί στις φλόγες και σπίτια καίγονται στο Κυπαρίσσι.

Το τεράστιο μέτωπο απειλεί τώρα τις περιοχές κοντά στην Ιστιαία. Συγκεκριμένα έχει πάρει κατεύθυνση προς Ιστιαία και Πευκί, αλλά και προς Καντύλι, με τους κατοίκους της περιοχής να βλέπουν ανήμποροι την τραγική αυτή κατάσταση να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια τους.

Το μέτωπο της φωτιάς που δημιουργήθηκε από αναζωπύρωση στο ενδιάμεσο της απόστασης από τη Μηλιά έως τον Κρυονερίτη, έχει αποκτήσει δυναμική που ξεπερνά ακόμα και τα δύο χιλιόμετρα και κινείται κυκλωτικά και προς το χωριό Μηλιά. Ένα άλλο τμήμα από του μετώπου πηγαίνει κατευθείαν προς το χωριό Μονοκαρυά το οποίο έχει εκκενωθεί από χθες, αλλά και πάλι έχουν φτάσει εκεί οι αστυνομικοί για να απομακρύνουν και τους κατοίκους που δεν είχαν απομακρυνθεί. Παράλληλα ετοιμάζουν εκκενώσεις και για άλλα χωριά στην ευρύτερη περιοχή πριν την Ιστιαία.

Από την πλευρά του Αιγαίου, πλέον υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στα Βασιλικά και το Ψαροπούλι, καθώς τα μέτωπα της φωτιάς είναι ανεξέλεγκτα, ξεπερνούν όλες τις γραμμές άμυνας, ακόμη και τις αντιπυρικές ζώνες που δημιουργήθηκαν.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ