ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Εύβοια: Οι φλόγες έφτασαν στη θάλασσα – Τρομακτικές εικόνες από το Αγριοβότανο

Δεν έχει σταματημό η φωτιά εδώ και 8 ημέρες στην Εύβοια καθώς έχει κάψει τα πάντα στο πέρασμα της και είναι αδύνατον να σβηστεί. Οι πολίτες προσπαθούν με κάθε μέσο να περιορίσουν τις φλόγες και δεν υπακούουν στις εκκενώσεις. Συνάμα, κάνουν λόγο και για την απουσία πυροσβεστικών δυνάμεων στην περιοχή.

Απόκοσμη εικόνα από τη Βόρεια Εύβοια και το Αγριοβότανο, με την πύρινη λαίλαπα να καταλήγει στη θάλασσα αφού έχει κάνει στάχτη τα πάντα στο πέρασμά της. Από την πρώτη στιγμή που «ξέφυγε» η φωτιά στη Βόρεια Εύβοια, η πλέον τρομακτική φράση που έβγαινε από τα χείλη αρκετών ήταν πως «τώρα, θα σταματήσει στη θάλασσα».

Κάτι που κανείς δεν ήθελε να συμβεί, ωστόσο, δυστυχώς συνέβη και μάλιστα σε υπερθετικό βαθμό. Το βόρειο τμήμα του νησιού σβήστηκε από το χάρτη αφού έχει καεί από τον Ευβοϊκό ως το Αιγαίο και σε τεράστια έκταση…

Η εικόνα που μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open το βράδυ της Τρίτης (10.08), μόνο ως απόκοσμη μπορεί να χαρακτηριστεί.

Η φωτιά έφτασε κυριολεκτικά ως τη θάλασσα, με φλεγόμενα δέντρα και στάχτες να πέφτουν σαν «βροχή» στο νερό, δημιουργώντας μια πρωτοφανή δυστοπία, όπως θα δείτε στο παραπάνω βίντεο, σε ένα μέρος που μέχρι πριν από μερικά 24ωρα ήταν ένας επίγειος παράδεισος…

Ελληνικά, Αγριοβότανο, Ασμήνι, Γαλατσώνα και Αβγαριά τα νέα σημεία που τις τελευταίες ώρες στη βόρεια Εύβοια προκαλούν ανησυχία καθώς οι αναζωπυρώσεις της φωτιάς γίνονται μέτωπο και προκαλούν καταστροφές, απειλώντας χωριά.

Δείτε το ρεπορτάζ

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ