ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Πεντέλη: Άλογα τρέχουν ανάμεσα στις φλόγες να σωθούν (video)

 

Στη φωτιά της Πεντέλης, όπως μετέδωσε το Star άλογα έτρεχαν να σωθούν από τις φλόγες.

Ίσως τα μεγαλύτερα θύματα από τη λαίλαπα της φωτιάς είναι τα ζώα, που τρομαγμένα τρέχουν να γλιτώσουν από τις φλόγες και πολλές φορές δεν τα καταφέρνουν. Στη φωτιά της Πεντέλης, όπως μετέδωσε το Star άλογα έτρεχαν να σωθούν από τις φλόγες, την ώρα που φαίνεται πως κάποιοι άνθρωποι προσπαθούν να τα οδηγήσουν προς τη σωστή κατεύθυνση.

Στις πληγείσες περιοχές έχουν σπεύσει εθελοντές και φιλοζωικές που προσπαθούν να βοηθήσουν, να απομακρύνουν, απεγκλωβίσουν και φυσικά περιθάλψουν διάφορα ζωάκια που κινδυνεύουν από τις φλόγες.

Η Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς κάνει μάλιστα έκκληση σε όλους τους πολίτες να μην εγκαταλείπουν τα ζώα τους, να μην τα αφήνουν αβοήθητα, δεμένα και εγκλωβισμένα με κίνδυνο να καούν στην φωτιά που έχει ξεσπάσει στην Πεντέλη.

«Έχει ενεργοποιηθεί ήδη μηχανισμός διαχείρισης κρίσεων από την οργάνωση Dogs’ Voice σε συνεργασία με την ΕΔΚΕ (Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδας) τον οποίο είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Ήδη δημιουργείται κτηνιατρικός σταθμός από την Dogs’ Voice και την ΕΔΚΕ στην κτηνιατρική κλινική Παλλήνης – Vet Clinic, Μιλτιάδου 27, Παλλήνη, ο όποιος θα δέχεται αποκλειστικά πυρόπληκτα ζώα για πρώτες βοήθειες. Θα γίνεται πλήρης καταγραφή των ζώων. Προς το παρόν ζώα σε ανάγκη θα μεταφέρονται σε ασφαλείς φιλοξενίες μέσω του μηχανισμού.

Σε περίπτωση που αδυνατείτε να εκκενώσετε, λόγω ύπαρξης πολλών ζώων δικών σας ή βρείτε εγκλωβισμένα ζώα σε ανάγκη και δεν μπορείτε να τα βοηθήσετε άμεσα, καλέστε μας στο 2131364935».

athensmagazine.grΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ