ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φωτιά στο Μάτι: Ανοίγει ο κύκλος των ερευνών μετά τις αποκαλύψεις της συγκάλυψης

 

Όσα είπε ο πρώην αρχηγός της Πυροσβεστικής, Β. Ματθαιόπουλο στον εμπειρογνώμονα Δ. Λιότσιο για τις φωτιές σε Κύθηρα και Μάνη διευρύνουν τον κύκλο των εμπλεκομένων – «Φωτιά» η μήνυση του εμπειρογνώμονα: Μου έλεγε «κάνε τον μαλ… και με απειλές ήθελε να συντάξω «ψευδή πραγματογνωμοσύνη»

Απρόβλεπτες δικαστικο-πολιτικές διατάσεις προσλαμβάνει το καυτό θέμα των ποινικών ευθυνών για την μεγάλη φωτιά στο Μάτι τον Ιούλιο του 2018 που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή του 102 συνάθρωποί μας και να τραυματιστούν τουλάχιστον 31.

Οι ηχητικές και όχι μόνο αποκαλύψεις που έγιναν μέσω της Κυριακάτικης Καθημερινής από τον δικαστικό εμπειρογνώμονα του Πυροσβεστικού Σώματος Δημήτρη Λιότσιο σε βάρος του πρώην αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλη Ματθαιόπουλου, άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου, τόσο σε πολιτικό όσο και σε επίπεδο αρχηγών κρατικών υπηρεσιών, οι οποίοι είναι ταγμένοι και ορκισμένοι να υπηρετούν το Δημόσιο συμφέρον και την νομιμότητα.

Οι αποκαλύψεις της Καθημερινής για την φονική λαίλαπα στον Νέο Βουτζά, στο Μάτι καθώς στο Κόκκινο και Μπλε Λιμανάκι της Ραφήνας, ήρθαν την στιγμή που ήδη είχαν προκληθεί τεράστια ερωτήματα για την απόφαση της Δικαιοσύνης να ασκηθούν σε βάρος των 20 κατηγορουμένων ποινικές διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος, που προβλέπουν μικρές ποινές και αυτές με αναστολή. protothema.grΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ